joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

60 de resorturi din zona de munte cer Ministerului Educației să fie reintroduse zilele libere din februarie pentru școlari

60 de resorturi din zona de munte cer Ministerului Educației să fie reintroduse, în intervalul 1 februarie – 15 martie 2023, zilele libere pentru școlari. Reprezentanții din turism spun că economia locală ar avea numai de câștigat.

”Suntem afectați grav pentru că sistemul HoReCa suferă grav de pe urma acestei vacanțe luate”, spune Andrei Pintenaru, profesor de schi, semnatar al petiției.

Dacă în alți ani, în această perioadă la Azuga erau peste 1.000 de copii pe pârtii, zilele acestea sunt cel mult 200 de persoane, cu tot cu părinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De partea lor sunt elevii, părinții și profesorii, care susțin că e nevoie de o pauză între semestre, scrie digi24.ro

”Trebuie tot timpul o nouă pauză după câteva săptămâni de școală și cred că așa ar fi cel mai eficient și cel mai sănătos pentru toată lumea”, spune Cristian Curea, elev.

În lipsa vacanței din acest an, mulți dintre părinți și-au învoit copiii de la școală și i-au dus la munte.

”L-am luat și am vorbit cu doamna învățătoare și ne-a învoit. N-am avut ce să facem, noi în fiecare an mergem la schi! Trebuie să petrecem timp în natură, să învățăm să avem încredere în noi”, a spus un părinte.

Politica