joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual va deveni obligatorie de la 1 martie 2022

Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual va deveni obligatorie începând cu 1 martie 2022. Codul de procedură fiscală va impune această digitalizare forțată pentru oricine desfășoară o activitate economică. 

”Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj reamintește contribuabililor ca, începînd cu data de 1 martie 2022, înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) va fi obligatorie, în conformitate cu prevederile Ordonanței Guvernului nr. 11/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedurã fiscală și reglementarea unor măsuri fiscale”, se arată în comunicatul AJFP Dolj.

Astfel, ”contribuabilii/plătitorii persoane juridice, asocieri și alte entitãți fără personalitate juridicã, precum și persoane fizice care desfãșoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent în una dintre formele prevãzute de Ordonanța de urgențã a Guvernului nr. 44/2008 privind desfãșurarea activitãților economice de cãtre persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, aprobatã cu modificãri și completări prin Legea nr. 182/2016, cu modificãrile și completãrile ulterioare, sunt obligați sã transmitã organului fiscal central documente de natura celor prevãzute la alin. (1) prin mijloace electronice de transmitere la distanțã în condițiile prezentului articol, respectiv prin înrolarea în sistemul de comunicare electronicã dezvoltat de Ministerul Finanțelor/ A.N.A.F.
În situația în care contribuabilii/plãtitorii nu își îndeplinesc obligația comunicãrii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanțã a cererilor, înscrisurilor sau oricãror altor documente în condițiile alin. (11), iar acestea sunt depuse la organul fiscal central în format letric, nu vor fi luate în considerare, urmând ca acesta sã notifice contribuabilii/plãtitorii cu privire la obligativitatea comunicãrii prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanțã.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înrolarea în SPV asigurã o comunicare și un mod de lucru 24/24, 7 zile pe sãptãmânã, cu administrația fiscalã și reprezintã o eficientizare clarã a modului în care cetãțeanul interacționeazã cu organul fiscal. De asemenea, se limiteazã contactul fizic între contribuabili și administrația fiscalã.

Înregistrarea în serviciul Spațiul Privat Virtual se face accesând site-ul www.anaf.ro/ secțiunea Servicii Online/Înregistrare persoane fizice și juridice în SPV.

Politica