Craiovenii plătesc 33 de milioane de lei pentru funcționarea Poliției Locale

Date:

Veniturile propuse de către Poliţia Locală a Municipiului Craiova pentru anul 2022 se ridică la suma de 33.195.000 de lei. Acești bani ar urma să ajungă la instituția subordonată Primăriei Craiova, dacă și consilierii locali din Bănie vor considera că agenții merită această sumă. Decizia în ceea ce privește proiectul de hotărâre privind aprobarea acestui buget va fi luată pe 10 februarie, în cadrul unei ședințe extraordinare.

Din cei 33.195.000 de lei, Poliția Locală ar urma să folosească cea mai mare parte pentru a asigura salariile agenților: „La fundamentarea cheltuielilor de personal s-au avut în vedere cele 298 funcţii ocupate, din care 293 funcţii publice şi 5 funcţii contractuale. Suma propusă la acest titlu de cheltuială este de 32.080 mii lei şi se va utiliza pentru asigurarea drepturilor salariale aferente personalului din această instituţie, pe anul 2022 şi pentru cheltuieli salariale în natură (acordarea normei de hrană) potrivit prevederilor O.M.D.R.A.P. nr. 776/2015 privind contravaloarea alocaţiei valorice a normei de hrană, stabilită conform Hotărârii nr. 171/2015 privind stabilirea metodologiei şi a regulilor de aplicare a drepturilor prevăzute la art.351 alin (1) din Legea poliţiei locale nr. 155/2010”, se menționează în raportul publicat pe site-ul Primăriei.

Totodată, în raport se specifică faptul că suma de 980,00 mii lei va fi folosită pentru plata utilităţilor, carburanţilor, reparaţii curente, precum şi alte cheltuieli necesare pentru buna desfăşurare a activităţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova în anul 2022.

În ceea ce priveşte cheltuielile de capital se propune suma de 135,00 mii lei pentru următoarele investiţii:
– 95,00 mii lei pentru achiziţionarea a unui autovehicul electric hibrid dotat cu sistem de avertizare sonoră şi luminoasă, omologat (Sistem acustic; Set flash blitz grilă; Set flash blitz parbriz; Flash lunetă; Girofar magnetic), autovehicul cu tracţiune integrală pentru deplasarea în zonele mai greu accesibile în perioadele cu precipitaţii mai mari, situate la periferia municipiului.

– Poliția Locală Craiova vrea și 3 staţii mobile sistem TETRA pentru realizarea transmisiei informaţiilor prin canalele radio ale platformei comune cu toate forţele de ordine şi siguranţă publică TETRA, aprobată prin Ordinul Directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale nr.29/16.12.2014, publicat în Monitorul Oficial nr.935/22.12.2014. Acestea ar ajunge la suma de 10,00 mii lei.
– Achiziţionarea unui număr de 10 seturi Complet Pistol Glock 19 (Pistol, kit întreţinere şi toc pistol cu siguranţă automată), pentru dotarea poliţiştilor locali cu armament în conformitate cu prevederile legale în sumă de 30,00 mii lei.

Share post:

Popular

ULTIMA ORĂ
Recente

După zilele caniculare, vremea devine instabilă! Vor fi vijelii și grindină

Vremea va rămâne foarte caldă în următoarele două zile. Codul...

Alexandru Ișfan este încă pe lista CSU! La ce echipă și-ar dori jucătorul să presteze!

După ce au adus numai jucători liberi de contract,...

Pepe Bauza e netransferabil: „Am avut ofertă de 2 milioane și nu l-am dat”

Marele absent al derby-ului FCU - CSU este bijuteria...

Mehedinți. Jandarmii au scos un șarpe din canalizarea unei case

Jandarmii mehedințeni au scos un șarpe din canalizarea unei...