marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Spitalul și policlinica din Strehaia, în stadiu avansat de modernizare

Lucrările de modernizare a Policlinicii din Strehaia, în cadrul proiectului implementat de Consiliul Județean Mehedinți, în asociere cu Primăria Strehaia, sunt realizate în proporție de peste 90%, a anunțat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

La spital, unde lucrările sunt ceva mai ample, proiectul finanțat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, este realizat în proporție de 60%.

“Am stat de vorbă cu reprezentanții constructorului și avem speranța că în șase luni – maximum nouă luni, întreaga investiție va fi finalizată. Până în acest moment s-au realizat lucrările într-unul din corpuri, iar la corpul din fața unității este mobilizare atât la interior, cât și la exterior!

Policlinica Buna Vestire Craiova

Așa cum arată lucrurile, în cursul acestui an, actul medical ar urma să intre în normalitate la Strehaia, în această perioadă făcându-se demersuri pentru licitarea aparaturii și echipamentelor medicale pentru dotarea Spitalului”, a declarat Georgescu.

Potrivit acestuia, în cadrul discuțiilor purtate, s-au stabilit pașii de urmat pentru ca în cursul lunii martie să se reia activitatea medicală pentru Secția Cronici – Interne.

”În funcție de situația epidemiologică, în corpul finalizat al clădirii spitalului, se va relua spitalizarea de zi și chiar spitalizarea continuă! Pe de o parte, încercăm astfel, să venim în sprijinul pacienților din Strehaia și din localitățile din împrejurimi care au nevoie de servicii medicale aproape de casele lor, iar pe de altă parte, degrevăm Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin de cazurile mai puțin grave, în contextul în care și aici vor începe lucrările de modernizare a clădirii principale și este nevoie de spațiu de lucru”, a mai spus Georgescu.

”Am un sentiment de mulțumire când văd că ceea ce am proiectat anii trecuți împreună cu domnul primar Ioan Giura pentru sistemul de sănătate din Strehaia, începe să prindă contur. Sunt rezultate ale muncii în echipă și vom depune, în continuare, eforturile necesare pentru ca oamenii din această zonă să aibă servicii medicale de calitate și în cele mai bune condiții!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica