joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Descinderi la hoți și evazioniști cu fier vechi

Update/„În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate, mai multe documente și bunuri de interes operativ, precum documente de evidență contabilă, două cutii cu 17 ceasuri de diferite brand-uri, patru tuburi cu aer comprimat și bile ce ar putea fi folosite pentru armă tip airsoft, 11 telefoane mobile, un laptop, patru butelii de culoare verde – tip freon și mai multe scule și unelte electrice.

Totodată, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, au fost conduse, în vederea audierii, patru persoane, iar la sediul Poliției Municipiului Caracal au fost conduse două persoane, fiind continuate cercetările. Pentru infracțiunile de evaziune fiscală, prejudiciul este de 440.000 de lei, iar pentru infracțiunile contra patrimoniului prejudiciul este de 35.000 de lei.

De asemenea, acțiunea a beneficiat și de sprijinul Gărzii de Mediu Olt, instituție care a sancționat contravențional unul dintre operatorii economici vizați de percheziții, dispunând, ca măsură complementară, suspendarea activității.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, potrivit unui comunicat de presă.

Polițiștii IPJ Olt, respectiv cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Poliției Municipiului Caracal, fac în această dimineață 42 de percheziții domiciliare la mai multe persoane bănuite de furt, evaziune fiscală și tăinuire.

Perchezițiile sunt desfășurate sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt și Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în dosare penale instrumentate la nivelul celor trei structuri de poliție.

În cauzele penale instrumentate de polițiști de investigare a criminalității economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăți comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018, ar fi înregistrat în evidența contabilă achiziții fictive de la mai mulți furnizori, diminuându-și astfel obligațiile de plata la bugetul statului.


În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat și comercializat, în repetate rânduri, deșeuri feroase, fără a deține documente de proveniență, iar în alte situații, aceștia ar fi folosit avize de însoțire a mărfii, aparținând mai multor societăți comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale.

În cauzele penale instrumentate de polițiștii de investigații criminale, mai multe persoane sunt bănuite că în perioada martie 2021 – prezent, ar fi săvârșit mai multe furturi, în străinătate, iar bunurile ar fi fost aduse în țară, unde ar fi fost vândute altor persoane.

De asemenea, alte persoane sunt bănuite că în perioada iulie-decembrie 2021, ar fi săvârșit mai multe furturi, în municipiul Caracal.

La activități participă peste 100 de polițiști, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt și
Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova.Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Politica