joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marocul permite din februarie zborurile internaționale

Guvernul marocan a anunţat că din 7 februarie va redeschide spaţiul aerian  pentru zborurile internaţionale, după două luni de închidere pe fondul temerilor cauzate de Omicron.

„Această decizie intervine în conformitate cu dispoziţiile juridice referitoare la gestionarea stării de urgenţă sanitară şi în urma recomandărilor comisiei ştiinţifice şi luând în considerare evoluţia situaţiei epidemiologice”, precizează un comunicat citat de agenţia marocană MAP.

Măsurile de la posturile de frontieră şi condiţiile ce le vor fi cerute călătorilor sunt examinate de o comisie tehnică şi vor fi anunţate la o dată ulterioară, menţionează comunicatul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, guvernul a decis joi prelungirea stării de urgenţă sanitară, în vigoare din 2020 pe tot teritoriul, până la 28 februarie.

Închiderea frontierelor a dat o grea lovitură industriei de turism, hoteluri şi restaurante, un sector vital pentru economia regatului, şi a dus la proteste, scrie Agerpres

În ciuda anunţării unui plan de 190 milioane de euro de susţinere a turismului, operatorii din acest sector au manifestat miercuri pentru a cere redeschiderea frontierelor.

Deşi vârful contaminărilor cu Omicron pare să fi fost atins în săptămâna 17-23 ianuarie, autorităţile se tem de o creştere a internărilor la terapie intensivă. Regatul mizează pe campania de vaccinare şi pe „solidaritatea naţională” pentru a aduce sub control epidemia. Peste 23 milioane de persoane au fost deja vaccinate cu două doze de vaccin, dar obiectivul autorităţilor este să imunizeze 80% din populaţie, adică în jur de 30 milioane, cu doze de la Sinopharm şi Pfizer/BioNTech.

Politica