Castelul de apă din curtea Spitalului Militar va fi al Primăriei Craiova

Primăria Craiova vrea să transforme „Castelul de apă”, din incinta Spitalului Militar, de pe strada Caracal, într-un centru cultural.

Autoritățile locale s-au înțeles cu Ministerul Apărării Naționale în ceea ce privește imobilul, iar consilierii locali din Bănie au votat, joi, proiectul de hotărâre privind „solicitarea către Guvernul României, a aprobării transmiterii din domeniul privat/public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale, în domeniul privat/public al municipiului Craiova și administrarea Consiliului Local al  Municipiului Craiova, a pavilionului I <Castel apă> şi a terenului aferent acestuia, din imobilul 1053 Craiova”.

8.816,71 lei inclusiv TVA, din bugetul local, este prețul pe care Primăria îl va plăti pentru a prelua un teren în suprafață de 300 mp și imobilul „Castel apă”, cu o suprafaţă construită de 27 mp și o suprafaţă desfăşurată de 108 mp.

Primăria s-a angajat să facă și anumite lucrări: „Devierea reţelei de alimentare cu apă care traversează terenul ce face obiectul solicitării transmiterii în domeniul public al municipiului Craiova în vederea continuităţii alimentării cu apă potabilă a pavilioanelor F1, F2 şi T din imobilul 1053 Craiova; realizarea unei reţele noi de alimentare cu apă potabilă a pavilionului T, cât și realizarea unei noi împrejmuiri pentru delimitarea părţii de imobil care face obiectul transmiterii faţă de imobilul 1053 Craiova care rămâne în domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Apărării Naţionale”, se menționează în raportul care însoțește proiectul de HCL.

Lucian Săuleanu, consilier local din partea USR PLUS, a spus că în zona respectivă există anumite probleme în ceea ce privește trotuarul și că ar putea să fie luate anumite măsuri în acest sens: „Cine a văzut zona respectivă, inclusiv bisericuța construită din lemn, a observat o problemă mare la trotuar. Dacă tot se face o astfel de amenajare și urmează să se facă niște investiții, poate se are în vedere lărgirea acelui trotuar, care a ajuns să aibă la colțuri aproape 20 de cm”.

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a explicat faptul că va exista un proiect de reamenajare a întregii zone: „O să avem un proiect de reamenajare a întregii zone. Discutăm cu cei de la Armată, poate schimbă și gardul, așa cum s-a întâmplat în alte părți unde arată mult mai bine decât ceea ce era”.

Populare

Recomandări

Adriana Ungureanu propune un nou traseu RAT, prin Bariera Vâlcii

Deputatul Nicolae Giugea – președintele PNL Craiova și consilierii...

OLT. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA  12.12 – 18.12.2022

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Sporuri nesimțite la DSP: Angajații primesc bani pentru că își riscă memoria și vederea atunci când iau decizii

Angajații Direcției de Sănătate Publică Bacău dețin buletine de...

Bianca Drăgușanu, declarații despre nuntă: „Îmi plac foarte mult diamantele”

„Dacă iubitul nu plătește vacanța, nu este barbat, ci...