joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. 100 de elevi confirmați cu Covid

100 de elevi din Olt au fost izolați la domiciliu după ce au fost confirmați cu Covid 19. Opt dintre aceștia au fost confirmați doar joi, după testarea din școli.

Conform gazetaoltului.ro elevii confirmați joi sunt din Corabia, Balș și Voineasa.

Este vorba despre trei elevi de la școala din Vlădila, doi de la Liceul «A. I. Cuza» Corabia, doi de la Școala «Mihail Drumeș» Balș și unul de la școala din Mărgăritești, comuna Voineasa. Testarea a fost făcută acasă și nu au venit la școală”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Olt, profesorul Victor Iacobescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru cei opt elevi cu teste de salivă pozitive, DSP Olt va recolta probe pentru a fi lucrate în laborator, PCR, urmând a se infirma sau confirma diagnosticul. În afara celor 100 de elevi, mai sunt și 45 de cadre didactice și personal auxiliar cu SARS-Cov2. Astfel, cursurile cu prezență fizică sunt suspendate la nivelul a 21 de clase din opt instituții școlare, acestea desfășurându-se în online.

Potrivit inspectorului școlar general Victor Iacobescu, cele mai multe clase cu activitatea suspendată sunt la Școala „Ștefan Protopopescu” Slatina, fiind vorba despre toate cele opt clase de gimnaziu existente aici.

„21 clase au activitate suspendată. Cursurile sunt online în clasele de gimnaziu de la Școala Ștefan Protopopescu, în cele 21 fiind incluse și clasele de la această unitate. Din ce am discutat cu directorii unităților de învățământ, cadrele respective fac online”, a adăugat Iacobescu, conform aceleiași surse.

Politica