joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Se înmulțesc solicitările la ambulanță! Peste 500 de elevi sunt pozitivi

Situația Covid-19 începe să devină din ce în ce mai agitată, în Dolj. Începând cu weekendul trecut solicitările la ambulanță au crescut. Pe data de 22 ianuarie, s-au efectuat 32 de teste PCR și 72 de teste rapide antigen, din care 18 teste PCR și 54 teste rapide au fost pozitive. În ziua de 23 ianuarie, s-au efectuat 98 de teste rapide, din care 32 pozitive. Noaptea trecută, s-au făcut 131 de recoltări, din care 46 pozitive și 85 negative.

„Situația este deocamdată sub control. S-a sesizat o creștere a numărului de solicitări începând cu weekendul trecut, însă ne descurcăm. Nu avem de unde să știm ce se va întâmpla peste câteva zile sau săptămâni”, a precizat Mihaela Berbecel, asistenta purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Dolj.

Potrivit Prefecturii Dolj, în acest moment exista 86 de paturi pediatrice: 60 la Spitalul de Boli Infecțioase , 10 la LSM Copii, 16 la Spitalul Filantropia. Sunt 4 paturi ATI pediatrice la Spitalul Județean de Urgență Craiova. La nivelul județului Dolj sunt în total 514 copii pozitivi cu Covid-19. Dintre aceștia 13 copii sunt internati la Spitalul Victor Babeș si un copil, cel din județul Mehedinți, este la ATI Spitalul Judetean Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica