joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia a început manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave

Rusia a început miercuri manevre navale de anvergură în Marea Neagră, la care participă peste 20 de nave, exerciţii prevăzute în planul de instruire a forţelor sale armate elaborat pentru anul în curs, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

„Manevrele grupurilor operative combinate, grupurilor de asalt amfibiu şi de atac naval din Marea Neagră implică fregate, nave de sprijin, corvete cu rachete şi nave lansatoare de rachete, nave de asalt amfibiu, nave vânătoare de submarine şi de asemenea dragoare de mine”, se arată într-o declaraţie de presă emisă de Ministerul rus al Apărării, potrivit agenţiilor EFE şi TASS, citate de Agerpres.

În timpul navigării către zonele desemnate pentru manevre, echipajele navelor vor desfăşura o serie de exerciţii de comunicaţii şi de manevrare în siguranţă în spaţii maritime intens navigate, precum şi un exerciţiu de apărare antiaeriană desfăşurat de pe mare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform planului de instruire a forţelor armate ruse pe anul 2022, o serie de exerciţii navele sunt programate în ianuarie-februarie în toate zonele de responsabilitate ale flotelor navale ruse, sub comanda amiralului Nikolai Ievmenov, comandantul marinei ruse.

Manevrele se vor axa pe măsurile forţelor aerospaţiale şi navale ruse de protejare a intereselor naţionale ale Rusiei în spaţiile maritime şi pe contracararea ameninţărilor la adresa Rusiei din direcţia acestora, mai menţionează ministerul citat.

Exerciţiile navale programate în această perioadă vor acoperi mările adiacente teritoriului rus şi de asemenea zone oceanice importante din punct de vedere operaţional. Manevre separate vor avea loc în Marea Mediterană, Marea Nordului şi Marea Ohotsk, precum şi în Oceanul Atlantic şi Oceanul Pacific.

La ansamblul acestor manevre vor participa peste 140 de nave de luptă, cel puţin 60 de avioane, circa 1.000 de elemente de tehnică de luptă şi aproximativ 10.000 de militari.

Politica