Video/Olt. Un bărbat a murit după ce a căzut cu buldoexcavatorul într-un lac

Un bărbat de 57 de ani a murit după ce căzut cu buldoexcavatorul în lacul unei balastiere, în satul Cioroiu, din comuna Fâlcoiu, județul Olt. Acesta a reușit să fie scos din cabina utilajului, dar medicii nu au mai putut face nimic. Reprezentanții ISU spun că misiunea a fost una dificilă, apa fiind înghețată.

„Echipaje din cadrul Detașamentului Slatina, Detașamentului Caracal și Gărzii Osica, cu o autospecială de stingere, un container multirisc, o autospecială pentru scafandri și ambarcațiune cu motor, un echipaj SMURD și o autospecială pentru primă intervenție, cu peridoc și barcă cu motor, au intervenit în localitatea Cioroiu, la o persoană căzută cu un buldoexcavator, în lacul unei balastiere. La sosirea primelor echipaje, utilajul a fost găsit la aproximativ patru metri de mal, scufundat în apă în totalitate. Din datele transmise de persoanele aflate la fața locului, bărbatul care manevra utilajul, a fost surprins în cabina buldoexcavatorului. Echipa de scafandri a început imediat misiunea de căutare, bărbatul fiind extras din cabina utilajului, în stop carido-respirator. Pacientul, în vârstă de 57 de ani, din localitatea Cioroiu, a fost preluat de echipajele medicale, fără semne vitale, fiind constatat decesul. Misiunea a avut un grad ridicat de dificultate, apa fiind înghețată, vizibilitatea zero și accesul către victimă dificil”, conform ISU Olt.

Polițiștii au fost prezenți la fața locului, urmând să efectueze cercetări în vederea stabilirii împrejurărilor accidentului, în privința securității și sănătății în muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Trupul bărbatului a fost transportat la Morga Spitalului Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării necropsiei, pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului. Polițiștii efectuează cercetări, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, conform IPJ Olt.

Populare

Recomandări

Restricţiile pentru importurile de cereale din Ucraina, prelungite până în septembrie

Comisia Europeană a prelungit restricţiile pentru importurile de cereale...

Bătaie între doi tineri, în bar

Poliţiştii Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Daneţi au...

Sportivii de la CSM Drobeta au făcut performanță la Turneul Internațional pentru cadeți și juniori

Turneul Internațional al României pentru cadeți și juniori a...