Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Pfizer/BioNTech: Începe testarea vaccinului împotriva variantei Omicron

Publicat

pe

Pfizer/BioNTech au anunțat, marți, că au început testarea clinică a unei noi versiuni a vaccinului anti-coronavirus, dezvoltat special pentru a fi mai eficient împotriva variantei Omicron.

În cadrul testelor se va verifica răspunsul imun generat de vaccinul anti-Omicron și prin administrarea de trei doze dar și ca doză booster pentru persoanele deja vaccinate cu vaccinul inițial anti-coronavirus.

Pfizer/BioNTech spun, de asemenea, că testează și o a patra doză de vaccinul actual față de o a patra doză de vaccin anti-Omicron la persoanele care s-au vaccinat deja cu trei doze cu între trei și șase luni înainte.

Vaccinul va fi testat pe peste 1.400 de voluntari, scrie digi24.ro care citează Reuters.

„Cercetarea actuală și datele obținute din vaccinare arată că dozele booster continuă să ofere o protecție crescută față de forme severe ale bolii și de spitalizare chiar și în cazul infectării cu Omicron. Recunoaștem, însă, necesitatea de a fi pregătiți în cazul în care nivelul de protecție scade dar și cea de a lupta împotriva Omicron și variantelor care ar putea apărea în viitor”, a spus Kathrin Jansen, șefa departamentului de cercetare și dezvoltare de vaccinuri de la Pfizer.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.