joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii din Drobeta Turnu Severin vor primi tablete gratis

Primarul orașului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a anunțat pe pagina sa de Facebook că a semnat, de curând, contractul de finanțare, pe fonduri europene, pentru achiziția aparaturii necesare ce permite derularea, în bune condiții, a cursurilor online, în școli.

„Vom achiziționa aproape 11.000 de tablete pentru toți elevii din Drobeta Turnu Severin, 265 de laptopuri și 339 de camere web pentru cadrele didactice. Valoarea totală a proiectului este de 13.678.000 lei (aproximativ 2.700.000 euro) iar aparatura va ajunge în toate școlile și liceele de pe raza municipiului.

Pentru noi toți, educația copiilor noștri este foarte importantă, căci tinerii de astăzi sunt viitorul de mâine. Acesta este și motivul pentru care am decis să accesăm acest proiect și să sprijinim, în continuare, învățământul. În timpul pandemiei, s-a dovedit că accesul școlarilor la cursurile on-line a fost, nu de puține ori, limitat de lipsa acestor dispozitive (laptopuri, tablete). Odată cu repartizarea acestor gadgeturi către școli, derularea orele on-line nu va mai reprezenta un motiv de îngrijorare pentru școlari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deși am întreprins demersurile necesare pentru buna desfășurare a cursurilor la distanță, cu toții ne dorim revenirea la viața de dinainte de pandemie, adică sperăm că elevii noștri vor reveni, nu doar pentru perioade scurte, în bănci, la cursuri cu prezență fizică”, a precizat acesta.

Politica