Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Covid-19. Cresc numărul persoanelor internate la ATI! O localitate doljeană are peste 11/1.000

Publicat

pe

La incidența crescută din ultima perioadă se adaugă și internările tot mai multe de la ATI. 21 de pacienți sunt internați acum în secțiile de la Terapie Intensivă. La nivelul tuturor spitalelor din județ, se înregistrează un număr de 142 de doljeni spitalizați. În ultimele 24 de ore, au fost raportate un număr de 293 cazuri noi confirmate cu Covid-19 și 0 pacienți decedați, astfel că numărul total de persoane infectate se ridică la 48.978, iar cel al morților la 1.370.

Rata de infectare în localitățile doljene este la cote extrem de ridicate. Cârcea raportează 11,32 infectări la mia de locuitori, spre deosebire de ieri când această comună trecea ușor de 10/1.000. Pe locul secund în clasamentul incidenței se află Malu Mare cu 6,97/1.000, iar pe locul trei Bănia cu 6,7 la mie.

Situația îngrijorătoare din ultimele zile nu-i sperie pe doljeni. Aceștia s-au prezentat într-un număr foarte mic la centrele de vaccinare. Ieri au decis să se vaccineze cu prima doză numai 51 de persoane, cu a doua 79, iar cu a treia 230.

În acest moment sunt 19 cabinete pediatrice de vaccinare in toate centrele comunitare si toate spitalele cu sectie de pediatrie. În Craiova exista 4 cabinete pediatrice de vaccinare la Sala Polivalenta, Facultatea de Mecanica, SCJUC și Spitalul Filantropia. Sunt programati pentru maine la Sala Polivalenta 4 copii și la Facultatea de Mecanica 1 copil.

Localitățile care au trecut de 3/1.000 sunt în scenariul roșu. Pentru acestea se aplică următoarele reguli:

Pentru localitățile care depășesc 3/1.000 se aplică următoarele reguli:

-Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și la terase, precum și a celor dispuse în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, precum și la terasele acestora să fie permisă până la 50% capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 5,00-22,00 în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

-Se propune ca activitatea cu publicul în centrele și parcurile comerciale, să fie permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Se propune ca măsura să nu se aplice persoanelor care se prezintă la centrele de vaccinare în vederea administrării unei doze de vaccin, dacă sunt stabilite culoare dedicate și controlate de intrare, deplasare și ieșire în/din centrele și parcurile comerciale.

-Se propune ca accesul în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp să fie permis tuturor persoanelor fără a fi necesară dovada vaccinări, testării sau trecerii prin boală, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și cu afișarea la intrare a numărului maxim de persoane care pot fi simultan în incintă.

-Se propune menținerea interzicerii activității în baruri, cluburi și discoteci.

-Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, să fie permisă, fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de 2 metri între persoane și a unei suprafețe de minimum 4 mp pentru fiecare persoană, în județele/localitățile în care rata de incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.