Conecteaza-te cu noi

Breaking News

Jandarmii doljeni au primit trei mașini de teren echipate și pregătite pentru intervenții speciale

Publicat

pe

Trei mașini de teren echipate și pregătite pentru intervenții speciale au fost recepționate, vineri, de Inspectoratul Județean de Jandarmi Dolj. Este vorba de autovehicule achiziționate printr-un proiect cu fonduri europene accesat de Consiliul Județean Dolj, în parteneriat cu IJJ Dolj, ISU „Oltenia” și municipalitatea Lom, din Bulgaria.

„Scopul nostru a fost acela de a sprijini instituțiile care intervin în situații de urgență și de a le dota cu mașini, utilaje și echipamente care să le permită combaterea incendiilor, în general, și a incendiilor forestiere, în special”, spune Cosmin Vasile, Președintele Consiliului Județean Dolj.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion de euro și, conform spuselor lui Cosmin Vasile, include și alte achiziții ce urmează să fie făcute: „Intervențiile în cazul izbucnirii unui incendiu de pădure sunt recunoscute pentru gradul ridicat de dificultate, dar și pentru că implică abordări tactice diferite, resursă umană specializată și tehnică specială. De aceea, în cadrul proiectului se urmărește îmbunătățirea reacției instituțiilor și a managementului în astfel de cazuri pe toată zona transfrontalieră. În următoarea perioadă, se vor face noi achiziții incluse în proiect și se vor organiza simulări de intervenție pentru stingerea focului, atât în județul Dolj, cât și în regiunea Lom-Montana. Valoarea proiectului se ridică la aproximativ un milion de euro”

Continue Reading
Publicitate

© 2022. Toate drepturile rezervate.