vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În plină criză a facturilor, șeful ANRE a plecat în concediu de odihnă

Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a plecat în concediu de odihnă în perioada 17-21 ianuarie, în plină criză a facturilor mari la energie, arată un răspuns trimis de instituție la solicitarea Economedia. Instituția nu a dorit, însă, să confirme dacă șeful autorității este plecat în Republica Dominicană.

„Domnul Dumitru Chiriță, președinte ANRE, efectuează concediul de odihnă în perioada 17– 21.01.2022, conform programării, în conformitate cu legislația în vigoare. Facem mențiunea că aceste zile de concediu au fost reprogramate din zilele neefectuate în anul 2021, iar documentul privind efectuarea concediului de odihnă a fost înregistrat în data de 17.01.2022”, arată ANRE, într-un răspuns transmis la solicitarea redacției.

ANRE mai menționează că, în această perioadă, conducerea instituției este asigurată de vicepreședinții Zoltan Nagy-Bege și Mircea Man.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Chiriță, un fost electrician-sindicalist promovat și susținut de PSD la șefia ANRE, a lipsit săptămâna aceasta atât de la întâlnirile cu guvernul, cât și de la ședința de luni a coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. Locul său a fost ținut în permanență de vicepreședintele Zoltan Nagy. Potrivit surselor G4Media, când a fost întrebat în ședința coaliției de ce lipsește Chiriță, Zoltan Nagy ar fi spus că șeful ANRE e plecat în concediu medical.

Dumitru Chiriţă (57 de ani) conduce instituția, care arbitrează piața energiei, din noiembrie 2017, fiind numit președinte de majoritatea PSD din Parlament. El are un salariu de circa 12.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari venituri din toate instituțiile publice din România.

După ce a lucrat ca electrician șef de tură, Chiriță s-a transformat în sindicalist, a intrat în PSD și a devenit vicepreședinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, apoi deputat, scrie economedia.ro

Dumitru Chiriță este de origine din Tărtășești (Dâmbovița) și și-a început cariera ca electrician șef de tură la fosta Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), unde a lucrat până în 1990. După Revoluție a intrat în mișcarea sindicală și a devenit preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, preşedinte al Sindicatului Liber Independent „Energia” și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical în perioada 1996 – 1999.

Între 2000 și 2004 a fost deputat PSD, între 2004 și 2008 a fost vicepreşedinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (fără nici o legătură cu experința sa de electrician), iar din 2008 și-a reluat postul de deputat PSD.

Între timp, el a absolvit și dreptul la o facultate particulară (Universitatea Nicolae Titulescu) și și-a luat masterul în drept la Universitatea București. Din CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților lipsesc anii în care a urmat cursurile universitare.

Politica