marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FOTO/ „Te invit la ziua mea”, eveniment caritabil pentru cei care vor să doneze sânge!

Mariana Pădureanu, Profesor Consilier la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dolj, a ales pentru al doilea an consecutiv să organizeze de ziua ei de naștere un eveniment caritabil cu scopul de a dona sânge. Aceasta și-a petrecut o mare parte din zi alături de donatori, de jandarmii de la Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, de pompierii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj, dar și de jurnaliștii care au răspuns pozitiv îndemnului ei. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova.

„Dragii mei, ziua de naștere este un prilej unic și important pentru fiecare dintre noi, tocmai de aceea ne dorim să fie cât mai memorabil. După cum știți, o parte dintre voi mi-ați fost alaturi și în anul 2020, la același tip de eveniment! Aniversarea de anul acesta, s-a desfășurat, vineri 21.01.2022, tot la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova, și a avut ca scop donarea de sânge.

Campania o adresez atât cunoștințelor, prietenilor, colegilor, cât și celor care empatizeaza cu suferință celor aflați în imposibilitatea de a primi o transfuzie de sânge. Acesta va fi cadoul cel mai de preț pe care îl puteți oferi unei persoane aflate în suferință și pentru care fiecare picătură de sânge contează. Donarea este un gest umanitar, extraordinar mai ales în condițiile în care Romania se află într-o acută criză de sânge. În plus, sentimentul pe care îl veți avea donând nu se compara cu nimic”, a scris aceasta pe Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este mare nevoie de sânge și zilnic persoanele care vor sa își ajute semenii sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina Craiova. Programul de desfășurare este de luni până vineri între orele 07:30-13:30. Cine vrea să doneze trebuie să țină cont de câteva aspecte pentru a fi eligibil de donare:

  • vârstă sub 50 de ani pentru prima donare
  • daca ați mai donat 60 de ani
  • greutate peste 50Kg
  • puls regulat, 60 -100 bătăi/minut
  • tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  • să nu fi suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  • femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  • să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  • să nu fii sub tratament pentru diferite afecțiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine – hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie sau boli neurologice, boli psihice, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele.

Politica