sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tratamentul cu Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis cu prescripţie

Medicamentul Favipiravir folosit în tratarea noului coronavirus poate fi accesat în farmaciile de circuit deschis pe bază de prescripţie medicală, conform ultimelor reglementări legale.

„Se fac demersuri la nivel naţional pentru asigurarea medicaţiei eficace în această fază a pandemiei, respectiv asigurarea terapiei antivirale orale. La acest moment, orice farmacie din lanţurile farmaceutice poate accesa livrarea de medicaţie specifică pentru a fi furnizate pacienţilor care au prescrierea medicală. Medicamentul Favipiravir poate fi accesat în farmaciile cu circuit deschis conform ultimelor reglementări legale, de săptămâna trecută”, a explicat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul în cadrul Ministerului Sănătăţii Amalia Şerban.

Ea a adăugat că, în ultimele două săptămâni, capacitatea de testare pentru COVID-19 s-a mărit, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În ultimele două săptămâni, capacitatea de testare s-a mărit, astfel încât au fost raportate peste 380.000 de teste pe săptămână, din care peste o treime teste PCR. Rata de pozitivitate a fost în creştere în medie de 15% în ultima săptămână, iar astăzi au fost raportate aproape 80.000 de teste”, a precizat Amalia Şerban.

Potrivit acesteia, în ultima săptămână, 75% dintre cazurile secvenţiate au evidenţiat varianta Omicron.

Politica