marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Marea umilire marca PSD-PNL-UDMR! Tichetele de masă pentru vaccinare se vor da la „Sfântu Așteaptă”?

Pentru ei și privilegiile lor se găsesc bani berechet, dar pentru „amărășteni” e cam greu cu fondurile, se caută soluții… În județul Mehedinți, autoritățile statului, reprezentate de marea guvernare PSD-PNL-UDMR, îi umilesc în ultimul hal pe oamenii vaccinați după data de 31 august 2021, cărora le-au  promis, prin lege, tichete de masă în valoare de 100 de lei dacă se imunizează cu schema completă. Pe lângă faptul că beneficiarul legii nu-și primește tichetul pe loc în momentul imunizării cu schema completă, cum ar fi normal într-o țară civilizată, mai este pus pe drumuri în zadar ori lăsat să aștepte la nesfârșit, fără ca cineva să-i dea un răspuns concret. Scârbiți de bătaia de joc la care sunt supuși, o bună parte dintre acești oameni au anunțat că se vor lipsi de aceste tichete.
„De anul trecut, în județul Mehedinți, la nici un centru de vaccinare nu sunt tichete de masă. Ni se spune să mai venim și în alte zile. Eu am venit de 3 ori dar am văzut  afișe cu litere de-o șchioapă pe ușa la intrare, care anunță că nu sunt tichete de masă. Am sunat și la telefon, ca să nu mai fac un drum degeaba, dar răspund foarte, foarte greu. M-am săturat să tot vin degeaba, mă lipsesc de ele. Dacă ar fi fost o facilitate pentru politicieni, pentru parlamentari, găseau bani imediat. Nouă ne spun că momentan nu prea sunt bani. Mint toți!”, ne-a declarat un bărbat supărat aflat în fața centrului de vaccinare amenajat la Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin.
La numărul de telefon afișat pe ușa de la intrare a acestui centru de vaccinare, unde scria de 5 ori la rând că nu sunt tichete de masă, ne-a răspuns cu greu cineva, o doamnă: „Nu avem tichete de masă. Așa este, nu ne-au venit de anul trecut. Nu este vina noastră. Probabil că se așteaptă o finanțare. Când ne vor fi repartizate noi le vom distribui către beneficiari. Când anume, nu știu!”, ne-a răspuns doamna de la centru de vaccinare.

DSP Mehedinți: „Nu știm nici noi!”

Încercarea de revigorare a campaniei de vaccinare prin beneficii financiare acordate românilor care se vaccinează s-a împotmolit în 100 de lei pe care statul i-a promis celor care își fac schema completă de imunizare. Astfel în județul Mehedinți, Direcția de Sănătate Publică nu a primit banii necesari pentru achiziționarea tichetelor în vederea repartizării acestora către centrele de vaccinare și apoi a beneficiarilor.
„Până în prezent am primit două tranșe de bani, am făcut achiziția tichetelor și le-am repartizat la centrele de vaccinare. Pe măsură ce vin finanțările de la Ministerul Sănătății vom achiziționa tichete și le vom distribui. Nu știm nici noi exact când vor veni aceste finanțări. Oamenii sună și întreabă de tichete și la noi la instituție, nu numai la centrele de vaccinare, dar nu putem să le oferim un răspuns concret. Îi asigurăm însă că legea e lege și va fi respectată”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Mehedinți, Codruța Vochescu.
Tichetul de masă pentru vaccinare cu schema completă a intrat în vigoare la data de 31 august 2021, astfel că toți pacienții care se vaccinează după această dată sunt eligibili să primească 100 de lei pentru decizia de a se imuniza. Banii pentru tichetele de vaccinare sunt alocați din bugetul Ministerului Sănătății de la capitolul bunuri și servicii. Direcțiile de Sănătate Publică solicită alocarea în baza estimărilor pe care le realizează după care aceleași direcții se ocupă de achiziția efectivă a tichetelor de masă. Ulterior DSP-urile trimit către centrele de vaccinare tichetele pentru pacienții care s-au imunizat cu schema completă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica