vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Jandarmii care asigură paza și protecția, la ora bilanțului

Jandarmii mehedințeni asigură paza și protecția la 28 de obiective aflate în responsabilitate, dintre care 2 obiective de importanță majoră pentru economie. Indiferent că vorbim de asigurarea pazei și protecției la Sistemul Hidroenergetic și de Navigație de la Porțile de Fier I, Porțile de Fier II, obiectivul Romag Prod, sau a transporturilor cu caracter special (armament sau muniție, valori, bunuri sau valori de patrimoniu cultural), misiunile pe această linie ocupă o pondere de 60% din totalul misiunilor unității.
Obiectivele la care jandarmii asigură paza și protecția sunt situate în municipiile DrobetaTurnu Severin, Orșova, precum și pe raza județului Mehedinți în orașele Baia de Aramă, Strehaia și Vînju Mare, iar pentru buna desfășurare a misiunilor, sunt angrenați, zilnic, peste 100 de jandarmi.
Unele dintre aceste obiective sunt de importanță majoră pentru economie, altele sunt instituții în care se desfășoară activități care presupun interacțiune și comunicare cu cetățenii, iar vigilența jandarmilor aflați în serviciu, contribuie la menținerea unui sentiment de siguranță al oamenilor care trec pragul acestor instituții.
În cursul anului 2021, atât în ceea ce privește paza obiectivelor, dar și protecția transporturilor aflate în responsabilitate, nu s-au înregistrat evenimente negative sau situații de forțare a obiectivelor.
În perioada menționată, s-a asigurat paza și protecția celor 28 de obiective aflate în responsabilitate, precum și protecția a peste 600 de transporturi (cu caracter special, de valori, armament sau muniție în folosul unității, corespondență clasificată).
Jandarmii din cadrul structurilor de pază au constatat în cursul anului trecut,   27 fapte de natură penală sau contravențională, fiind aplicate sancțiuni în cuantum de peste 8.000 lei.
Schimbarea constantă a realității sociale și a provocărilor cu care se confruntă, a determinat ca eforturile să fie permanent reevaluate și adaptate pentru a putea anticipa potențialele riscuri și de a acționa pentru prevenirea amenințărilor la adresa siguranței cetățenilor sau a obiectivelor de importanță strategică.

Politica