joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arafat: Nu se pune problema ridicării restricțiilor în România

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, că în prezent nu se pune problema ridicării restricțiilor în România, având în vedere că încă nu am ajuns la vârful valului 5.

„Suntem precauți la acest moment. Încă nu cred că am ajuns la vârf, ca să știm care e impactul. (…) Nu se pune problema ridicării măsurilor, care în România sunt mult mai permisive decât în alte țări”, a afirmat Raed Arafat, într-o conferință de presă.

Acesta a mai spus că vaccinarea anti-COVID rămâne soluţia pentru a evita forme grave ale bolii, intrarea în spital şi decesul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Vaccinarea rămâne soluţia pentru a evita îmbolnăvirea gravă, intrarea în secţia de ATI, intrarea în spital şi mai ales decesul”, a spus Arafat într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

„Am văzut că, din păcate, dintre persoanele tinere care au decedat în ultimele 24 de ore niciuna nu era vaccinată, iar procentul celor care decedează, dintre cei care sunt la ATI, sunt în mare majoritate persoane nevaccinate, situaţie ce putea să fie prevenită, dacă erau vaccinaţi”, a adăugat el, potrivit g4media.ro.

Joi a fost anunțat un număr record de cazuri noi de la începutul pandemiei, peste 19.000, dintre care 4.015 la 0-19 ani.

Politica