miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Primăria Craiova a cheltuit 720.000 de lei, în 2021, la centrul pentru persoane fără adăpost

Centrul Social de Urgenţă pentru persoanele fără adăpost „Sfântul Vasile” este locul unde oamenii străzii pot cere sprijin din partea autorităților locale. Acolo, în 2021, Primăria a investit nu mai puțin de 720.000 de lei, urmând ca anul acesta să fie înființat un alt centru, puțin mai mic.

„Primăria Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a achitat, în 2021, costuri în valoare aproximativă de 60.000 lei/lună, ce reprezintă cheltuielile aferente personalului centrului, cele legate de achiziția de hrană și medicamente, utilități și cheltuieli administrative, cheltuielile de întreținere ale clădirii, precum și cele legate de paza centrului. Având în vedere creșterea solicitărilor de sprijinire a persoanelor fără adăpost pe tot parcursul unui an calendaristic, Primăria Craiova și Direcția Generală de Asistență Socială vor înființa, în cursul acestui an, un centru care va avea o capacitate de aproximativ 30 de locuri și va funcționa într-o clădire a municipalității, care este deja renovată. Celelalte alocări din bugetul local, care erau prevăzute, până acum, pentru cheltuielile aferente funcționării Centrului Sfântul Vasile, vor fi reduse, în 2022, cu 70% ”, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Centrul situat pe strada Râului funcționează în baza parteneriatului încheiat de Municipalitatea locală cu Arhiepiscopia Craiovei și Asociația Vasiliada. Are o capacitate de 52 locuri și oferă, în regim rezidențial, servicii sociale.
„În acest centru, se asigură persoanelor fără adăpost, indiferent de anotimp, servicii de găzduire și hrană, asistență socială, medicală, psihologică, îndrumare și orientare profesională, consiliere spirituală, activități de terapie ocupațională și activități de socializare, precum și activități de informare și petrecere a timpului liber. În perioada de găzduire, se fac eforturi pentru reintegrarea în societate a acestor persoane, pentru a li se găsi o locuință permanentă și un loc de muncă”, se mai menționează în comunicatul autorităților locale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe timp de iarnă, persoanele fără adăpost pot ajunge în centrul social adresându-se direct sau după ce sunt depistate de Poliția Locală, Poliția Județeană, biserici etc., prin intermediul Serviciului de Ambulanță și/sau al Direcției Generale de Asistență Socială. Odată ajunse la centrul Sfântul Vasile, acestea sunt testate cu teste rapide antigen și sunt cazate în sediul de pe strada Râului, unde pot rămâne un an, cu prelungire ulterioară de încă un an în situații speciale.

Politica