sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta despre plagiatul lui Ciucă: Îmi dau eu demisia

Victor Ponta, căruia i s-a retras în 2016 titlul de doctor în drept, îi transmite actualului premier Nicolae Ciucă, vizat de o acuzație de plagiat în lucrarea de doctorat, să nu răspundă acuzațiile de plagiat din investigația PressOne și să își continue activitatea.

Ponta taxează și ”ipocrizia” unor lideri politici sau membri ai mediului academic care în cazul său au cerut demisia, dar în cazul lui Ciucă au tăcut.

Postarea integrală a lui Victor Ponta:

Policlinica Buna Vestire Craiova

”#Demisia Ponta! Astept sa iasa din nou domnii Basescu, Iohannis, Funeriu, Mircea Dumitru, Liiceanu & Co sa imi ceara demisia ; astept ca toti cei fraieriti de “domnii” de mai sus care strigau dupa mine “Plagiatorule” sa se mai uite o data in oglinda si sa isi mai traga o palma!

Sunt cel mai patit cu povestile astea si am, deci, dreptul sa vorbesc : sa il lasam in pace pe Dl Ciuca sa faca ceea ce asteptam toti de la el: rezolvarea crizelor din energie, finante, sanatate , educatie.
Nu cred ca trebuie sa piarda mult timp ca sa dea explicatii acuzatiilor facute de o jurnalista dovedita ca a plagiat ea insasi ; sa explice ce a scris in teza de doctorat de acum 18 ani ; sa explice ca a sustinut teza in 2003 ( ca si mine ) si este acuzat ca nu a respectat Legea din 2006 ( ca si mine) . Sa se ocupe de problemele tarii nu de “scheletii din dulap” dezgropati dupa atatia ani.
Cred ca nu are nicio problema legala – si eu am castigat in instanta impotriva abuzurilor facute de Ministrul Mircea Dumitru ( cu dosar de colaborator al Securitatii) la cererea lui Dacian Ciolos si spre marea satisfactie a lui Klaus Iohannis.
E adevarat ca zis dl Iohannis ca :
https://ziare.com/…/klaus-iohannis-declaratie-plagiat…
Dar stiti bine ca Dl Iohannis a zis multe cand era vorba de adversari – nu se aplica si la aliati. Sa ii “dam pace” Dlui Iohannis ( cum se spune in Ardeal) !
Nici nu cred ca are obligatii morale fata de ipocritii care l-ar fi linsat daca era la PSD si care tac ca pestii acum . Nici fata de un electorat care e satul de scandalurile artificiale si de “prosteala” pe care o aud mereu cand e vorba de “pesedisti” – si care nu are niciun alt resort decat batalia politica .
Propun ca Dl Ciuca sa isi vada de problemele din energie, sanatate, educatie, finante samd – si sper sa aiba rezultate concrete si mai bune cat mai rapid, ca suntem cu “apa peste cap” . Pentru scandalul cu plagiatul imi dau eu demisia!”.

Teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă ar conţine plagiat în cel puţin 42 din cele 147 de pagini, iar o parte din textul plagiat ar proveni din alte două teze de doctorat, una dintre ele coordonată de îndrumătorul premierului, anunţă PressOne.

Nicolae Ciucă a devenit doctor în Ştiinţe militare în anul 2003, cu lucrarea „Dimensiunea angajării armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”, susţinută la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.  

Lucrarea are 309 pagini, dintre care 162 cu anexe.

Politica