joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

LIGA 3. Pandurii a primit interdicție la transferuri

Angrenată în lupta pentru promovarea în Liga 2, Pandurii Târgu Jiu riscă să-și compromită obiectivul, după ce a primit interdicție la transferuri, inclusiv dreptul de a legitima jucători liberi de contract.

Decizia a survenit în urma memoriilor la FIFA depuse de 4 dintre fotbaliștii străini de care clubul gorjean s-a despărțit vara trecută, după retrogradarea din eșalonul secund. Astfel, francezii Steven Goma (în prezent la Academica Clinceni) și Ludovic Erhard (SC Mons Calpe, Liga 1 – Gibraltar), belgianul Keinus Bunga (FC Wiltz ’71, Liga 1 – Luxemburg) și ivorianul cu cetățenie franceză  Maurice Sylla (fără echipă de 6 luni) au denunțat Pandurii pentru neplata salariilor. Oltenii speră însă ca FIFA să revină asupra deciziei. „Momentan, avem interdicție la transferuri, după ce 4 dintre foștii noștri jucători s-au adresat la FIFA pentru neplata unor salarii. Noi am trimis o notă explicativă, prin care am detaliat că jucătorii respectivi nu ne-au trimis acea declarație fiscală din țările în care au reședința, pentru a putea să le oprim contribuțiile, și așteptăm un răspuns de la FIFA pentru a debloca această interdicție. Dacă răspunsul nu va fi pozitiv, vor face o plată brută, cum am procedat și vara trecută, în cazul sârbului Milenko Skoric”, a precizat directorul sportiv Camilian Floroiu.

Echipa antrenată de Găman se reunește lunea viitoare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialul clubului gorjean a vorbit și despre perioada de pregătire. Clasată pe locul 3 în Seria 7, la 4 puncte sunt contracandidata CSM Deva, Pandurii se va reuni luni, 24 ianuarie, și a stabilit deja amicale cu Jiul Rovinari, CS Hunedoara, Gilortul Târgu Cărbunești și CSM Slatina. Cantonamentul va fi efectuat, și în această pauză competițională, tot pe plan local.
„Antrenorul Mario Găman a fost reconfirmat în funcție și chiar voia să aducă în această perioadă 4-5 jucători la echipă, dintre care un mijlocaș și un atacant cu experiență. Sper să-i putem legitima în cele din urmă, mai ales că lunea viitoare ne reunim, iar la începutul lunii februarie intrăm într-un cantonament pe plan local. Vom avea și o serie de  amicale, dintre care 4 sunt deja stabilite. Până la reluarea campionatului, vrem să mai efectuăm încă 3 jocuri de verificare. Primul amical va fi cu Jiul Rovinari, chiar înainte de intrarea în cantonament. Momentan n-a plecat niciun jucător, chiar dacă unii au oferte avantajoase, chiar din Liga 1. Nu pot spune momentan despre cine este vorba, dar e clar că nu ne vom opune”, a precizat Floroiu.

„Ne vom juca șansa până la capăt”

Oficialul gorjean este conștient că CSM Reșița (53 puncte) este principala favorită la promovare, dar speră ca echipa sa să atingă forma maximă la meciurile de baraj și să furnizeze surpriza. Pentru a ajunge să joace, în prima fază a barajului, cu ocupanta primului loc din Seria 8, ocupat momentan de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Pandurii (27 puncte) trebuie să depășească CSM Deva (31 puncte) în clasamentul Seriei a 7-a.
„Indiferent de ceea ce se va întâmpla cu acea interdicție, obiectivul rămâne promovarea. Vrem să revenim în Liga 2, dar, în primă fază, trebuie să intrăm în play-off la cât mai puține puncte de Deva, iar apoi să avem un parcurs aproape perfect, ca să încheiem sezonul pe locul secund. E clar că primul loc e acontat de CSM Reșița, care are cel mai valoros lot, poate dintre toate echipele de Liga a 3-a, nu doar din seria noastră, dar ne vom juca șansa până la capăt în acele meciuri de baraj. Până atunci, însă, trebuie să depășim CSM Deva, cu  care probabil ne vom lupta pentru locul secund în serie. Este posibil să ne reîntâlnim cu Reșița în faza a doua a barajului. Orice se poate întâmpla atunci. Contează și forma de moment. Dar, repet, pentru a putea ajunge acolo, trebuie să luptăm cu Deva pentru locul secund. Am văzut că ei deja s-au întărit și va fi o luptă grea”, a afirmat Camilian Floroiu.
În returul sezonului regular, Pandurii mai are de jucat cu Viitorul Șimian (locul 5), CSM Jiul Petroșani (locul 6) și CSM Reșița (locul 1). Contracandidata CSM Deva va mai întâlni Armata Aurul Brad (locul 10),  Progresul Ezeriș (locul 7) și Viitorul Șimian (locul 5) în cele 3 jocuri rămase de disputat în sezonul regular. Primele 4 clasate se vor califica în play-off. Pe poziția a 4-a se află, după 15 etape jucate, Voința Lupac (26 puncte), dar șanse matematice mai are și Viitorul Șimian (22 puncte). Nou-promovata Voința Lupac mai are de jucat cu CSM Reșița (locul 1), Viitorul Pandurii Tg. Jiu II (locul 9) și Progresul Ezeriș (locul 7). Liga 3 se reia pe 12 martie.

Politica