marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rotaru închide robinetul: „Mărire de buget? Poate o scădere!”

Patronul oltenilor nu mai este dispus să arunce milioane de euro în echipa de fotbal în condițiile în care aceasta nu performează.

CSU Craiova a avut o primă parte de sezon dezamăgitoare, în care a ratat nonșalant principalul obiectiv: titlul de campioană. Mai mult, se teme inclusiv de prezența în play-off, poziția din clasament fiind amenințată de Rapid, grupare care se află pe 7, fiind la egalitate de puncte cu echipa olteană.
De la bun început, Mihai Rotaru, patronul echipei, a pus accent pe stabilitatea financiară, punând-o de altfel pe primul plan al preocupărilor sale. Este unul dintre motivele pentru care nu se gândește la o mărire a bugetului clubului, ci din contră.
„Singura mărire care poate să fie în fotbal e să pătrunzi într-o cupă europeană. Nu poți să îți faci bugetul în funcție de o intrare în grupele europene. Mărire de buget? Poate o scădere! O să vedem ce se va întâmpla cu CFR pentru că e dependentă de cupele europene. Eu cred că CFR avea o problemă reală dacă nu intra în cupele europene”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport TV.
Chiar dacă se vehiculează că odată cu venirea lui Marian Copil în funcția de președinte va ateriza la echipă și Chipciu, dacă avem în vedere echilibrul financiar pe care Rotaru l-a menținut în privința salariilor e improbabilă mutarea, ținând cont că jucătorul CFR Cluj are cel mai mare venit din Liga 1.
De altfel, după ce impresarul Giovanni Becali a dat ca sigură mutarea lui Chipciu în Bănie, Rotaru a negat un posibil transfer: „Nu este real. Nu avem negocieri cu Chipciu. Avem negocieri cu doi fundaşi centrali, sperăm să luăm măcar unul, și cu un atacant care poate juca pe toate cele trei poziții din față”.

Politica