vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Drumul spre Rânca, închis din cauza viscolului

Autoritățile au închis drumul spre Rânca din cauza viscolului puternic, iar interdicția de trecere este valabilă până marți dimineața. 

„Din cauza condițiilor meteo, viscol ce duce la scăderea vizibilității fapt ce poate cauza probleme participanților la trafic, DN 67C, între Novaci și Rânca se închide începând cu ora 21.30 până în data de 18 01.2022, ora 9.00”, a anunțat Cristi Tudor, reprezentant al Direcției de Drumuri Târgu Jiu.

De asemenea, salvamontiştii au intervenit, luni seara, pentru transportul unei persoane cu grave probleme cardiace din Rânca spre prima unitate medicală specializată, acţiunea fiind îngreunată de viscolul puternic, au informat reprezentanţii Salvamont Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, salvamontiştii au stabilizat persoana bolnavă şi au pregătit-o pentru transportul cu o ambulanţă Salvamont.

„Acţiune în derulare a salvamontiştilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj aflaţi în serviciul operativ în Baza de intervenţie Rânca – masivul Parâng, pentru acordarea primului ajutor şi transportul unei persoane cu grave probleme cardiace către prima unitate medicală specializată. În zonă este viscol puternic, cu transport masiv de zăpadă, drumul către Novaci este închis de către autorităţi din cauza troienelor foarte mari de zăpadă acumulate şi a vizibilităţii reduse”, se arată în postare.

Salvamontiştii au încercat să parcurgă tronsonul de drum cu o ambulanţă specială cu capacitate de intervenţie în teren montan şi în condiţii deosebite.

„În situaţia în care nu vor reuşi depăşirea troienelor de zăpadă, salvamontiştii vor încerca să răzbată cu un ATV şenilat de mare putere prevăzut cu o remorcă specială, pe tălpici pentru zăpadă, medicalizată, special concepută pentru astfel de situaţii”, au mai transmis cei de la Salvamont Gorj, potrivit digi24.ro

Politica