vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Francezii s-au răzgândit: toţi jucătorii care vor concura la turneul de Grand Slam de la Paris vor trebui să fie vaccinați

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Grand Slam de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, „în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, Roxana Mărăcineanu a dat asigurări că nu vor fi create bule speciale pentru sportivii nevaccinaţi, aşa cum se intenţiona, scrie digisport.ro

„Nu se pune problema ca pentru sportivi, artişti, personalităţi, să existe derogări de la regulă”, a declarat şi Christophe Castaner, preşedintele grupului LREM din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez.

Președintele Federației Franceze de Tenis, Gilles Moretton, a dezvăluit, ieri, că organizatorii de la Roland Garros colaborează cu autoritățile franceze la elaborarea unui plan prin care participarea sportivilor străini nevaccinați să fie posibilă.

”Echipa noastră lucrează în colaborare cu autoritățile publice, care vor anunța la timp regulile în legătură cu participarea jucătorilor străini nevaccinați la Roland Garros”, a declarat Gilles Moretton.

Politica