joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cresc fenomenul de bullying și tentativele de suicid în rândul adolescenților

Ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat duminică, că pierderile educaţionale sunt foarte mari din cauza pandemiei de COVID-19 şi a atras atenția că se observă o „explozie” a fenomenului de bullying – adică hărțuire, intimidare -, dar şi o creştere a tentativelor de sinucidere în rândul adolescenţilor, relatează news.ro.

„Pierderile educaţionale sunt foarte mari, sunt foarte greu de recuperat şi pot fi recuperate doar cu perseverenţă, cu răbdare şi, mai cu seamă, cu efortul fiecărui cadru didactic, efortul şi priceperea fiecărui cadru didactic”, a spus ministrul educației.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că, pe lângă pierderile educaţionale, există și o creștere alarmantă a fenomenului de bullying.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Există o explozie a fenomenului de bullying în şcoli, extrem de gravă. O spun psihologii, cei cu pregătire, cu competenţă a se pronunţa asupra acestui subiect. Există, vedem bine, din păcate, în ultimele zile, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenţilor”, a mai spus ministrul, potrivit libertatea.ro

Cîmpeanu a vorbit şi despre adâncirea diferenţelor care oricum erau în sistem: „Există, şi o spun eu, în calitate de ministru al educaţiei, o adâncire a inechităţilor deja existente în sistemul românesc de învăţământ – între oraş şi sat, între medii defavorizate şi medii mai norocoase din perspectivă socială şi materială”. 

”Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului, între orele 19.00 și 7.00, la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau prin e-mail la [email protected]„, au transmis reprezentanții Telverde Antisuicid.


Politica