joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

981 de programări, în mai puţin de 24 de ore, în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a transmis, vineri, într-o postare pe Facebook, despre startul programărilor pentru vaccinarea celor mici, că în mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani.

”Am dat startul programărilor pentru vaccinarea celor mici! În mai puţin de 24 de ore au fost validate 981 de programări în platforma RoVaccinare, pentru copii cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani”, a scris Andrei Baciu.

Secretarul de stat a precizat că prima tranşă de vaccin anti-covid pentru această categorie de vârstă va ajunge în ţara noastră zilele următoare, iar cei care vor să îşi programeze copiii trebuie să caute în platformă semnul ”P_PED”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Sunt 219 astfel de cabinete destinate vaccinării celor mici, unde puteţi merge chiar dacă nu v-aţi înregistrat înainte pe site-ul programare.vaccinare-covid.gov.ro”, a mai scris Baciu.

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat, joi, că, din 26 ianuarie, începe vaccinarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Platforma informatică permite deja programarea, dar vaccinarea se poate face şi fără programare, scrie News.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, afirma că la nivel naţional sunt 1.200.000 de copii cu vârsta între 5 şi 11 ani, iar din estimările făcute de Comitetul Naţional de Vaccinare rata de vaccinare la această categorie va fi de 20%, ceea ce înseamnă 250.000 – 260.000 de copii.

Politica