sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Jandarmii au prezentat bilanțul activităților din anul 2021

La începutul acestei săptămâni, la sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți s-a desfășurat în sistem videoconferință ședința de „Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2021”.
Din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, activitatea a fost asigurată de către col. Iulian Tița – Împuternicit șeful Direcției Programe cu Finanțare Externă, fiind invitați să participe: Cristinel Pavel – Prefectul județului Mehedinți, Ionică Negru – vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți, Doru Dumitrescu – Președintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică, șefii instituțiilor cu care unitatea cooperează în îndeplinirea misiunilor specifice.
În prezența invitaților, col. Adrian ZANFIR, împuternicit inspector șef, a prezentat sintetic, activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute în perioda analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2022: „Pe tot parcursul anului 2021, una din prioritățile noastre a fost centrată pe  misiunile și activitățile specifice  de prevenire a răspândirii virusului SARS- CoV- 2, atât în rândul personalului propriu, cât și în rândul populației din județul Mehedinți.
Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, în contextul actual, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 393 misiuni de asigurare a ordinii publice, iar pe segmentul de menținere a ordinii și siguranței publice, unitatea a participat la un număr de 12.061 misiuni de menţinere în sistem integrat.
În anul 2021 au fost executate 129 de misiuni de protecție a transporturilor de doze de vaccin de la Centrul Regional de Distribuție Craiova la Direcția de Sănătate Publică Mehedinți, de asemenea jandarmii au participat la misiuni specifice de carantinare zonală a 18 Unități Administrativ Teritoriale la nivelul județului Mehedinți.
Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 132 fapte de natură penală (19 constatate în mod independent și 113 în cooperare cu Poliția). Au fost aplicate un număr de 1.827 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 1.000 amenzi contravenţionale şi 827 avertismente scrise.
În ceea ce privește paza și protecția instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 28 obiective. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 47 transporturi de valori, 8 transporturi speciale şi 549 transporturi de corespondenţă clasificată.
Pe linia punerii în executare a actelor procedurale emise de organele de urmărire penală/instanţe de judecată au fost executate un număr total de 692 mandate de aducere, 167 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 525 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 39 localităţi.
Pe linia investițiilor prin fonduri europene la nivelul unității se derulează proiectul „Eforturi comune împotriva dezastrelor naturale JEAND 416” prin programul de finanțare Interreg V-A România-Bulgaria.
Bugetul total al proiectului este de 483.976,15 euro, I.J.J. Mehedinți cheltuind până în prezent peste 85% din această valoare, fiind achiziționate în anii anteriori majoritatea tehnicii și echipamentelor prevăzute în proiectul pentru stingerea incendiilor de pădure”.
Principalele direcții de acțiune stabilite pentru anul 2022 vizează întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului și prevenirea răspândirii noului coronavirus, menținerea la cel mai înalt grad a capacității operaționale și de intervenție, dezvoltarea și optimizarea mecanismelor de cooperare interinstituțională, menținerea unui suport logistic care să permită susținerea structurilor operative și atingerea obiectivelor propuse, asigurarea transparenței și deschiderii către mass-media și societatea civilă.

Politica