sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România are șanse să organizeze Cupa Mondială FIBA din anul 2027

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi s-au întâlnit marţi cu Andreas Zagklis, secretarul general/CEO al Federaţiei Internaţionale de Baschet (FIBA) şi cu Michel Filiau, consilier FIBA în relaţii externe.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat posibilitatea ca România să primească organizarea Cupei Mondiale FIBA din anul 2027, la seniori masculin.

Principalele teme de discuţie dintre conducerea COSR şi reprezentantul FIBA, care deţine cea mai importantă funcţie executivă, au avut la bază rolul în dezvoltarea mondială şi importanţa pe care România o acordă baschetului 3×3, cea mai nouă disciplină olimpică. S-a vorbit despre desemnarea României drept ţară co-organizatoare a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 pentru tineret. Evenimentul va avea loc la începutul lunii octombrie 2022 într-un oraş care urmează a fi confirmat (Bucureşti, Cluj, Iaşi). De asemenea, a fost discutată posibilitatea de a organiza la Bucureşti (Arena Arcul de Triumf) a Campionatului Mondial FIBA din anul 2027, la masculin, seniori, o premieră absolută pentru sportul românesc”, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Românpe, pagina oficială de Facebook.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În 2022 baschetul românesc aniversează 90 de ani de când a devenit membru fondator al Federației Internaționale de Baschet alături de alte șapte țări, Grecia, Italia, Argentina, Elveția, Letonia, Portugalia și Cehoslovacia. Tinând cont de acestea, FIBA a programat o serie de vizite aniversare, România având onoarea să fie primul membru fondator care beneficiază de o vizită FIBA la nivel înalt.

Politica