joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

FCU Craiova a dat afară 5 jucători, chiar dacă riscă să aibă interzis la transferuri!

Echipa lui Mititelu este unică în peisajul fotbalului mioritic. Gruparea olteană are o strategie atipică: este plauzibil să nu aibă voie să transfere, dar dă afară jucători

La finalul săptămânii trecute a explodat știrea: FCU Craiova, alături de Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș ar avea interzis la transferuri. Decizia vine de la UEFA și se datorează faptului că aceste cluburi au datorii către foști și actuali jucători. Fapt confirmat și de președintele clubului din Bănie, Marcel Pușcaș: „UEFA ne-a sancționat pentru niște restanțe de acum 10-12 ani la jucători. Eu am însă încredere că vom putea rezolva totul”.
Pentru că restanțele sunt de atâta amar de vreme, oltenii au văzut jumătatea plină a paharului, fiind numeroase voci care susțin faptul că dacă actuala societate a lui Mititelu e bună de plată în cazurile Rose ori Mitchell, jucătorii australieni care și-au cerut dreptatea la forurile internaționale, înseamnă că e continuatoarea vechii societăți. Dar, până la problemele de ordin juridic și moral rămân cele sportive: cu cine va juca FCU Craiova în partea a doua a sezonului, mai ales că dă afară jucători pe bandă rulantă.
Clubul oltean a pus pe liber cinci jucători, veniți la grămadă în vară.
„Fotbal Club Universitatea 1948 a reziliat unilateral contractele cu jucătorii: Hugo Vieira, Mamadou Bagayoko, Pedro Machado și Armin Gremsl. Mult succes în următoarele provocări!”, se arată în comunicatul oficial al oltenilor, după ce FCU Craiova anunțase și că i-a reziliat recent contractul lui Marko Gajic, fundașul central sârb de 29 de ani. Ce-i drept, trei dintre cei patru jucători dați acum afară au avut apariții sporadice, totalizând 5 prezențe, doar Hugo Vieira strângând 11 meciuri.
Echipa din Bănie a anunțat un singur transfer până acum, cel al lui Gabi Enache, întors din Kazahstan, însă nu se știe încă dacă jucătorul de bandă va putea fi înregistrat, în situația în care se menține decizia UEFA cu privire la interdicția la transferuri. Într-un astfel de context, opțiunile lui Nicolo Napoli, venit să salveze echipa, se îngustează vizibil. Antrenorul italian, care nu a semnat încă un contract cu clubul din Craiova, și-a început munca și a luat și câteva decizii, spre exemplu anularea amicalului cu Mioveni.
În altă ordine de idei, Florin Prunea, președintele lui Napoli la Iași, a povestit un episod care relevă cum a decurs relația dintre antrenorul italian și Adrian Mititelu.
„Avea un meci și îl cheamă Mititelu să-i dea echipa, cum ar trebui să joace. Nicolo s-a uitat pe foaie și i-a zis: «Adrian, sunt 12 jucători». A luat Mititelu foaia, i-a spus să facă cum știe, că nu se pricepe. El acolo este un antrenor iubit, a avut rezultate la Craiova, dar are probleme cu suporterii. Pentru mine, a fost o alegere pe care nu o înțeleg, sincer”, a spus Florin Prunea, la ProSport Live
Nicolo Napoli (59 de ani) a antrenat-o pe FCU Craiova prima dată în sezonul 2003 – 2004, iar apoi i-a mai pregătit pe olteni între octombrie 2007 – mai 2009, ianuarie – aprilie 2011, aprilie – iunie 2011, iulie 2013 – februarie 2014, octombrie 2018 – martie 2019 și august – octombrie 2020.

Politica