vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Comisie de verificare la SJU Târgu Jiu. Ginecolog acuzat că a refuzat o pacientă

Medicul ginecolog de la Spitalul Județean de Urgență târgu Jiu, Adrian Tetileanu, este acuzat că ar fi refuzat să consulte o pacientă care a născut, prin cezariana, cu un alt medic. Acuzațiile au venit chiar de la tatăl pacientei, fost consilier județean.

Fiica-mea, care a născut de curând, a fost la urgență la Spitalul Județean, având probleme de sănătate aferente nașterii. Tetileanu, că doctor nu pot sa-i zic, a trimis-o la doctorul cu care a născut prin cezariană, deși el era de gardă. Luni o să depunem o sesizare la conducerea spitalului.Am incredere în managerul Vienescu că va lua măsuri!Vedeți de ce există un curent nefavorabil pentru Spitalul Județean?Bă, luați o cârcă de bani din gărzi, nu vă e rușine obrazului?, a scris pe pagina de Facebook tatăl tinerei mămici, conform gorjexpress.ro.

După acuzațiile care i-au fost aduse, Adrian Tetileanu a reacționat și a explicat cum a gestionat situația pacientei. Medicul

Policlinica Buna Vestire Craiova

Doresc sa va expun desfășurarea evenimentelor pentru a înțelege situația reală și nu modul distorsionat în care a fost prezentat : Pe parcursul gărzii, a sosit o pacienta care a născut în urmă cu aproximativ două săptămâni în alt spital, pentru o consultație privind complicațiile leuziei, în special disconfortul prezent la nivelul sânului. Pacienta a sosit însoțită de mamă , dar din cauza restricțiilor actuale privind pandemia Covid acesteia din urma i-a fost interzis accesul în secție, pacienta fiind consultata singura, în prezenta asistentei. Astfel, i-am comunicat doamnei Prunariu să aștepte pe hol cât timp am văzut-o pe proaspăta mămică. În urma consultului am constatat ca nu reprezinta o urgență și că prezintă diagnosticul de angorjarea mamară, adică furia laptelui declanșată în timpul procesului de alăptare ce o îngrijora. I-am făcut și recomandarea ca luni să meargă și la medicul curant, cel care i-a făcut cezariana, sa fie monitorizata în continuare . I-am explicat ce are de făcut, să golească sânii și sa ia antiinflamator la nevoie, în caz de temperatura crescuta și nu necesită nici internare. Astfel, pacienta a fost consultata și informata privind problema ce o deranja nefiind adevărat faptul ca nu am consultat-o”, a scris medicul pe Facebook.

În cursul zilei de luni, 10 ianuarie 2022, prin dispoziția managerului Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a fost constituită o comisie de verificare a aspectelor sesizate în mass-media: „După analizarea faptelor și a documentelor medicale, membrii comisiei vor prezenta concluziile într-un raport care va fi făcut public. Termenul de finalizare a raportului și de prezentare a concluziilor va fi 17 ianuarie 2022”, a comunicat unitatea medicală.

foto: gorjexpress.ro

Politica