vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

47 de dosare penale pentru deținere de materiale pirotehnice

47 de dosare penale pentru au deschis polițiștii doljeni, pentru deținere de materiale pirotehnice, în urma verificărilor efectuate în perioada sărbătorilor de iarnă. Au fost efectuate 417 controale, iat 71 de persoane fizice sau juridice au fost verificate. În total, oamenii legii au confiscate aproape 1000 de kilograme de materiale pirotehnice.

„Poliţiştii au efectuat 417 controale de verificare în complexuri, pieţe şi alte obiective, fiind verificate 71 de persoane fizice/juridice autorizate. În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, au fost depistate 47 de persoane fizice/juridice, neautorizate, care au efectuat operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, fiind întocmite 47 de dosare penale. De asemenea, au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale conform Legii 126/1995. Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au ridicat, în vederea confiscării, 943 kg de articole pirotehnice din categoriile F1-F3 şi P1”, conform IPJ Dolj.

Printre ultimele persoane sancționate pentru deținere ilegală de materiale pirotehnice se află un bărbat de 31 de ani din Craiova, asupra căruia, polițiștii au descoperit duminică 25 de articole pirotehnice, după ce i-au percheziționat autoturismul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Poliţişti din cadrul Secției 5 Poliție Craiova au oprit pentru control pe Bulevardul Dacia, din Craiova, un autoturism, la volanul căruia se afla un bărbat de 31 de ani, din Craiova.
În urma efectuării controlului autoturismului în cauză, în portbagaj au fost găsite 25 de articole pirotehnice din categoria F2 şi F3, care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept”, conform IPJ Dolj.

Politica