vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O organizaţie de apărare a drepturilor omului îi cere lui Biden să închidă centrul de detenţie Guantanamo!

Amnesty International, o organizaţie de apărare a drepturilor omului, i-a cerut preşedintelui Joe Biden să închidă centrul de detenţie Guantanamo din Cuba, care funcţionează de 20 de ani. Această închisoare reprezintă caracterul arbitrar, nedreptatea şi tortura, a declarat pentru DPA, la Washington, Sumit Bhattacharyya, expert al Amnesty în SUA, notează agerpres.ro.

Bhattacharyya i-a cerut lui Biden să închidă centrul şi să aducă în faţa justiţiei persoanele care au fost implicate în tortură sau în alte activităţi ilegale la Guantanamo.

În această închisoare militară mai sunt acum 39 de deţinuţi. Acesta a fost înfiinţat sub guvernul preşedintelui republican George W. Bush pentru a reţine fără proces presupuşi terorişti islamişti după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 de la New York şi Washington DC.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Succesorul lui Bush, democratul Barack Obama, a vrut să închidă centrul de detenţie, dar nu a reuşit din cauza opoziţiei din Congresul american, în timp ce republicanul Donald Trump a dorit să continue să funcţioneze. Biden, care a fost vicepreşedintele lui Obama, încearcă să ducă la bun sfârşit planurile de închidere a penitenciarului.

Pentru a marca 20 de ani de la deschiderea centrului de la Guantanamo, Amnesty International plănuieşte proteste în mai multe oraşe din Germania şi în alte ţări, sâmbătă. Primii prizonieri au fost aduşi în lagărul de la Guantanamo – situat pe o bază militară americană din Cuba – la 11 ianuarie 2002.

Politica