joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se scurtează perioada de izolare pentru românii infectați cu COVID

România taie, din nou, perioada de izolare în caz de infectare cu SARS-COV2. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din ministerul Sănătății Adriana Pistol. Decizia finală va fi luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), care va avea loc la Guvern, la ora 13.00.

În acest moment, reglementările prevăd că izolarea persoanelor pozitive COVID trebuie să aibă loc timp de 14 zile, indiferent dacă sunt vaccinate sau nu. Autoritățile anunță însă că această perioadă ar putea să fie scurtată la 10 sau la 7 zile.

Mai exact, persoanele vaccinate sau trecute prin boală confirmate pozitiv cu COVID ar urma să stea doar 7 zile, în timp ce persoanele nevaccinate 10 zile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Nu vor mai avea 14 zile în nicio situație”, a declarat secretarul de stat din ministerul Sănătății Adriana Pistol, pentru Digi24.

Despre scurtarea perioadei de izolare a vorbit, miercuri, 5 ianuarie, și șeful DSU, Raed Arafat, care a anunțat că aceasta va fi scurtată, fără să precizeze atunci și noile perioade.

„Urmează să se facă o modificare la hotărârea CNSU pentru perioada de carantinare și izolare. Vorbim de reducerea perioadei de carantinare și de izolare. Este posibil să fie diferențiat pentru persoanele care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală și celelalte. Ideea este să mergem pe o reducere a perioadei de carantinare și izolare”, a explicat Raed Arafat, în conferința de presă în care au fost prezentate noile măsuri anti-COVID pentru perioada următoare.

Măsuri similare au fost luate și alte state.

Mai exact, Marea Britanie, Spania, Irlanda și Grecia au redus perioada de carantină pentru persoanele infectate cu coronavirus, în plină explozie de cazuri Omicron.

Politica