vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

GORJ. Mai mulți profesori candidaţi la conducerea unor şcoli nu știu să trimită un mesaj prin e-mail

O mare parte dintre candidaţii la funcţiile de directori de şcoli din judeţul Gorj nu reușit să trimită un simplu mesaj la o adresă de e-mail sau să întocmească o adresă scrisă în programul „Word“. Cei care nu au fost capabili să efectuaeze astfel de acțiuni au obţinut un punctaj mic.

Marian Staicu, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj şi membru în comisia de organizare a concursului, a spus că mulţi candidaţi nu au reuşit să se încadreze în timpul de 15 minute alocat acestei probe.

„Subiectele la proba «Competenţe digitale» urmăreau competenţele de bază pe care trebuie să le aibă orice director al unei unităţi de învăţământ preuniversitar. O persoană care este obişnuită cu operarea pe calculator nu ar fi avut probleme să trimită mesajul pe e-mail cu cele două fişiere care se cereau către Comisia de examen. Din păcate, am constatat că din cauza emoţiilor sau a abilităţilor slabe foarte mulţi candidaţi nu au reuşit să transmită mesajul solicitat pe e-mail. Era vorba de o adresă în «Word» către Inspectoratul Şcolar Judeţean în care puteau să solicite ce doreau dânşii, cu anumite cerinţe: litere de tipul «Times New Roman», mărimea 12, aliniere stânga şi dreapta. E vorba de lucruri elementare. Au mai avut de făcut într-un tabel «Excel» cu diferite operaţii, fie să facă o sortare sau să calculeze un procent“, a explicat Staicu, conform adevarul.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

foto: adevarul.ro

Politica