vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aproape 150 de kilometri de drum județean din Dolj au primit asfalt proaspăt turnat, în 2021

Aproape 150 de kilometri de drum județean au fost asfaltați în anul 2021, în Dolj. Președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a vrut să le asigure doljenilor conexiuni de calitate între localități și spune că anul acesta vor fi deschise alte șantiere pe noi drumuri județene.

Aproape 150 de kilometri de drum județean au primit, în 2021, asfalt proaspăt turnat. Căile de rulare ale Doljului sunt într-un proces permanent de îmbunătățire și modernizare pentru a ne putea respecta angajamentul de a oferi locuitorilor județului conexiuni de calitate între localități. Anul acesta vom continua lucrările pe șantierele deschise, dar vom deschide și noi șantiere pe alte drumuri județene. Este vorba de drumurile DJ 652B, între DN65 și limita cu județul Olt, și DJ 606A, între Breasta și limita cu județul Mehedinți, pe care le-am inclus pe lista proiectelor pentru care facem demersuri să le finanțăm prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny”, a spus Cosmin Vasile.

Pe șantierele drumurilor județene s-a lucrat intens în 2021. Cele mai avansate lucrări sunt pe drumul județean DJ552, Craiova-Cetate, acolo unde s-au amenajat cu un prim strat de asfalt 63 de kilometri din cei 67,5 kilometri incluși în proiectul de modernizare. Și pe cea mai lungă arteră rutieră a județului, DJ 561A, Giurgița-Moțăței-limita cu județul Mehedinți, s-au asfaltat aproape 22 de kilometri, pe ambele tronsoane de drum. Modernizarea celor două drumuri se realizează cu finanțare europeană care se ridică la aproape 92 de milioane de euro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Modernizarea drumului DJ 606C, pe o lungime de aproape 5 kilometri, în comuna Gogoșu, s-a finalizat, iar lucrarea a fost recepționată. Lucrările au continuat și pe DJ542, pe o lungime de peste 25 de kilometri, între orașul Dăbuleni și limita cu județul Olt, acolo unde s-a turnat strat nou de mixtură asfaltică, iar traficul se desfășoară în condiții foarte bune. Și pe drumul județean DJ 463D, între Bulzești și limita cu județul Vâlcea, s-a ajuns la operațiunea de turnare a primului strat de asfalt, pe o lungime de 7 kilometri.Toate aceste proiecte de modernizare sunt finanțate din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Întreținerea drumurilor județene se realizează din fonduri proprii, iar societatea din subordinea Consiliului Județean Dolj care administrează aceste artere a investit în reparații pe porțiunile de drum degradate. 26 de kilometri de drum au beneficiat de covoare asfaltice noi turnate de lucrătorii SCLDP”, a mai explicat Cosmin Vasile.

Politica