sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Bătrâni jefuiți în stil mafiot, în crucea nopții, de circa 120.000 de lei, de către 3 tâlhari cu cagule negre pe față!

Doi bătrâni din satul Podu Grosu, comuna Bâcleș, județul Mehedinți, au fost prădați în propria locuință, în miez de noapte de 3 bărbați cu cagule negre pe față, care după ce au amenințat-o cu cuțitul la gât pe bătrână, au bătut-o și au legat-o fedeleș, le-au sustras o sumă foarte mare de bani. Este vorba de peste 100.000 de lei, mai exact 8.200 de euro și 67.000 de lei. Sătenii sunt  îngroziți că autorii oribilei fapte, neidentificați și neprinși de către poliție, pot lovi din nou în alte victime, mai ales că în zonă ar fi avut loc și alte cazuri similare. IPJ Mehedinți a anunțat nu că a prins făptașii ci că în cauză se efectuează cercetări pentru „tâlhărie calificată” și că din primele verificări reiese că „ușa locuinței apelantei era neasigurată”.

Trei bărbați mascați au legat-o de mâini și de picioare pe bătrână
Cei doi pensionari care au văzut moartea cu ochii se numesc Maria și Ion Balica în vârstă de 70 ani și respectiv 74 ani. Ei dețin un magazin mic în satul Podu Grosu. Tâlharii au venit la pont știind clar că aceștia au bani în casă. În noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2022, trei bărbați cu cagule negre pe față, în jurul orei 00.30 au pătruns în locuința soților Balica și au sustras 8.200 de euro și 67.000 lei după ce au terorizat-o pe bătrână: au legat-o de picioare și de mâini, au amenințat-o cu cuțitul la gât și au lovit-o cu sălbăticie. Soțul acesteia care dormea în altă cameră, a scăpat de furia tâlharilor dar a aflat de cele petrecute, de la soție, la scurt timp după producerea nefericitului eveniment.„Au intrat în casă trei bărbați mascați cu cagule negre. Au legat-o pe nevastă-mea, i-au pus cuțitul la gât și au luat toți banii din casă. Au amenințat-o, au lovit-o. După ce au plecat cei trei indivizi, a reușit să se dezlege și a venit, țipând, în încăperea în care dormeam, să îmi povestească prin ce a trecut. Ea nu a vrut să le spună unde ținem banii, dar ei au distrus totul prin casă până au dat de bani. Ne-au  distrus, erau toate economiile noastre. Voiam să îi dau fiicei mele banii, să își achite apartamentul pe care și-l luase, în rate, în Timișoara. La noi în casă, nu a fost nimeni, deci nu se știa că avem bani în casă. Ei au venit cu mașina, pentru că soția mea a auzit motorul, când au plecat cu banii”, a declarat cu lacrimi în ochi, Ion Balica.
Sătenii susțin că acest cazul nu este, însă, singular. Ei povestesc că astfel de situații s-au mai petrecut în zonă, spre exemplu în satul Corzu.

IPJ Mehedinți: „Ușa locuinței apelantei era neasigurată!”
IPJ Mehedinți a anunțat că în cauză se fac cercetări pentru tâlhărie calificată.  
„La data de 4 ianuarie 2022, ora 00.50, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată, prin SNUAU 112, de către o femeie, în vârstă de 71 de ani, domiciliată în comuna Bâcleș, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în locuința sa și, prin violență, i-au sustras o sumă de bani. La fața locului, s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Poliției orașului Strehaia, care au efectuat verificări. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în noaptea de 3 spre 4 ianuarie 2022, ora 00.45, trei persoane necunoscute, mascate, au pătruns în locuința apelantei ușa fiind neasigurată și au sustras 8.200 de euro și 67.000 de lei. În urma violențelor exercitate asupra femeii, s-a constatat, de către personal medical specializat, că aceasta necesită 5-6 zile de îngrijiri medicale, fără internare. În cauză, se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată”, declară purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, inspector de poliție Corina Moraru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica