vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vâlcea. Salvamontiştii au recuperat un turist căzut de pe ATV într-o zonă muntoasă din Băile Olăneşti

Un turist care s-a accidentat luni după-amiază într-o zonă muntoasă din Băile Olăneşti a fost recuperat de echipele de intervenţie şi predat cu un traumatism la un picior echipajului SMURD trimis în zonă.

Potrivit coordonatorului Salvamont din staţiunea vâlceană, Marcel Andreescu, accidentul a avut loc pe o porţiune cu multă gheaţă a unui traseu montan din Munţii Căpăţânii, nerecomandat turiştilor în perioada de iarnă, pentru aducerea bărbatului rănit într-o zonă accesibilă autovehiculelor de teren salvatorii montani fiind nevoiţi să parcurgă pe jos mai mulţi kilometri.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost transportat la spitalul din Râmnicu Vâlcea, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care au participat la intervenţie alături de salvamontişti şi jandarmi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Acesta a suferit un traumatism de membru inferior, posibilă fractură la tibie, şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Din discuţiile avute cu el, acesta a declarat că a căzut cu ATV-ul şi şi-a prins membrul inferior între ATV şi o stâncă”, au menţionat reprezentanţii ISU Vâlcea, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Vâlcea au fost anunţate luni după-amiază că o persoană ar fi suferit un accident în timp ce se deplasa cu ATV-ul într-o zonă din apropierea Peşterii Arnăuţilor, situată la o altitudine de 1.000 de metri în Munţii Căpăţânii, pentru recuperarea ei fiind trimise echipe de la Salvamont Băile Olăneşti, Jandarmerie şi ISU Vâlcea. 

Politica