Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Salvamontiştii au recuperat un turist căzut de pe ATV într-o zonă muntoasă din Băile Olăneşti

Publicat

pe

Un turist care s-a accidentat luni după-amiază într-o zonă muntoasă din Băile Olăneşti a fost recuperat de echipele de intervenţie şi predat cu un traumatism la un picior echipajului SMURD trimis în zonă.

Potrivit coordonatorului Salvamont din staţiunea vâlceană, Marcel Andreescu, accidentul a avut loc pe o porţiune cu multă gheaţă a unui traseu montan din Munţii Căpăţânii, nerecomandat turiştilor în perioada de iarnă, pentru aducerea bărbatului rănit într-o zonă accesibilă autovehiculelor de teren salvatorii montani fiind nevoiţi să parcurgă pe jos mai mulţi kilometri.

Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, a fost transportat la spitalul din Râmnicu Vâlcea, au anunțat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, care au participat la intervenţie alături de salvamontişti şi jandarmi.

„Acesta a suferit un traumatism de membru inferior, posibilă fractură la tibie, şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean. Din discuţiile avute cu el, acesta a declarat că a căzut cu ATV-ul şi şi-a prins membrul inferior între ATV şi o stâncă”, au menţionat reprezentanţii ISU Vâlcea, potrivit Agerpres.

Autorităţile din Vâlcea au fost anunţate luni după-amiază că o persoană ar fi suferit un accident în timp ce se deplasa cu ATV-ul într-o zonă din apropierea Peşterii Arnăuţilor, situată la o altitudine de 1.000 de metri în Munţii Căpăţânii, pentru recuperarea ei fiind trimise echipe de la Salvamont Băile Olăneşti, Jandarmerie şi ISU Vâlcea. 

Continue Reading
Publicitate

© 2021. Toate drepturile rezervate.