vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

S-a rupt pactul? Rotaru licitează peste Gigi Becali!

După ce a ratat obiectivul principal, patronul CSU Craiova nu mai ține cont de principii.

În iarna lui 2021, Mihai Rotaru și Gigi Becali își promiteau reciproc că nu vor mai licita unul peste altul, pentru a menține astfel prețul jucătorilor din Liga 1. Pactul de neagresiune din mercato era devoalat atunci de latifundiarul din Pipera: „Mi-a zis ‘Băi, Gigi, gata, să fie pace și prietenie’. Mi-a zis să nu ne luptăm nici la transferuri. Mi-a zis ‘Băi, Gigi, tu, că ești mai bătrân, te las pe tine să alegi primul, din respect și după aleg eu’. Ca să nu ne mai războim la transferuri. Am fost de acord, eu zic că suntem prieteni acum. Da, să nu mai concurăm pentru același jucător. Eu l-am admirat, Rotaru nu e om fals, e om deștept, care spune lucrurilor pe nume”.
Însă pactul dintre cei doi patroni pare să fi ținut fix un an, având în vedere că au început să liciteze pentru aceiași jucători. Astfel, la finalul anului trecut, conducerea CSU Craiova s-ar fi arătat interesată de Miculescu, de la UTA, și Nicolae Păun, de la Sepsi. Asta după ce Becali declarase că îi are în vizor pe cei doi.
„E treaba lui Rotaru dacă a ales să încalce înțelegerea pe care noi doi o aveam, dar eu vreau să îi transmit două lucruri. Are liber să îi transfere pe Păun și Miculescu pentru că eu nu intru în nicio licitație cu el. El știe bine ce am discutat noi, dar e treaba lui ce vrea să facă acum”, a spus Becali pentru Prosport.
Se pare însă că patronul CSU Craiova a recidivat și ar fi înaintat o ofertă și pentru Deian Sorescu, de la Dinamo, aflat și el pe lista scurtă a lui Becali. Transferul însă pare destul de improbabil, dat fiind că Rotaru a pus pe masa câinilor 800.000 de euro, în vreme ce Iuliu Mureșan cere 1,2 milioane de euro. Iar diferența dorită de conducătorul bucureștenilor ar putea fi acoperită de două cluburi din străinătate, ce se află pe urmele lui Sorescu.

Politica