sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministrul Educației: Listele cu olimpiadele școlare vor fi actualizate și cu alte competiții precum olimpiadele de istorie sau de limba și literatura română

Listele cu olimpiadele vor fi actualizate și cu alte competiții precum olimpiadele de istorie sau de limba și literatura română, anunță ministrul Cîmpeanu într-o precizare făcută jurnaliștilor acreditați la Ministerul Educației.

”La momentul suspendării competițiilor școlare, urmau să se organizeze: 78 de olimpiade naționale, 67 de concursuri naționale, 171 de concursuri educative cu finanțarea Ministerului Educației, precum și 150 de concursuri educative naționale și 1.839 de concursuri regionale și interjudețene fără finanțarea Ministerului Educației. În condițiile în care descentralizarea este un deziderat general susținut de către cea mai mare parte a societății, analiza celor peste 2.000 de concursuri regionale/interjudețene/naționale se va face într-o manieră profesionistă și responsabilă, Ministerul Educației susținând într-un fel sau altul orice activitate care poate genera un plus de pregătire în rândul elevilor”, a declarat ministrul.

Pe lista olimpiadelor care se vor desfășura în acest an nu sunt incluse olimpiadele la Limba și Literatura Română, Istorie, Limba engleză, în schimb există olimpiade la Limba Maghiară și Limba Rusă, potrivit edupedu.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul subliniază în precizările trimise presei faptul că „toate competițiile listate în prima etapă sunt competiții care prevăd etape internaționale”.

”În perioada următoare, listele competițiilor vor fi actualizate cu alte olimpiade și concursuri care nu prevăd etape internaționale, dar au tradiție și participare națională în sistemul de învățământ preuniversitar, precum olimpiadele de istorie sau de limba și literatura română”, a mai spus Cîmpeanu.

Joi, 30 decembrie, ministrul Cîmpeanu a anunțat că a „semnat, în această seară, Ordinul de ministru prin care se vor relua olimpiadele și concursurile naționale, după o perioadă de întrerupere de doi ani”.

Politica