miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Examenele de licență și disertație vor fi înregistrate integral și pot fi susținute online numai în stare de alertă, necesitate sau urgență

Examenele de licență și disertație se pot desfășura, în acest an, și online, pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiţia ca universitatea să dispună de o platformă electronică adecvată, prevede un ordin pus în dezbatere publică de Ministerul Educației. Proiectul de ordin se referă la aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenelor de licenţă/diplomă şi disertaţie.

Ministerul Educației stabilește că „susţinerea în varianta online trebuie să fie înregistrată integral, pentru fiecare absolvent în parte, şi arhivată la nivelul facultăţii”, după cum se arată în proiectul de metodologie, potrivit g4media.ro

Metodologia-cadru se aplică începând cu sesiunile de examene de finalizare a studiilor aferente promoţiei anului universitar 2021-2022, conform documentului, după ce va fi adoptat / aprobat și publicat în Monitorul Oficial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iată ce prevede articolul 14 alin. (4) al proiectului de ordin în privința examenului de licență: „Prin derogare de la prevederile alin. (3), pe perioada instituirii stării de alertă, necesitate sau de urgenţă, în baza autonomiei universitare, cu respectarea calităţii actului didactic şi cu asumarea răspunderii publice, probele menţionate la alin. (1) pentru examenul de licenţă/diplomă se pot desfăşura şi on-line, în baza unei proceduri aprobate de către senatul universitar, cu condiţia ca universitatea să dispună de o platformă electronică adecvată. Susţinerea în varianta on-line trebuie să fie înregistrată integral, pentru fiecare absolvent în parte, şi arhivată la nivelul facultăţii.”

Ministerul Educației anunță că “propunerile, sugestiile sau opiniile cu privire la proiectele supuse consultării publice pot fi transmise pe adresa de e-mail dgis[@]edu.gov.ro, până la data de 14.01.2022, inclusiv”.

Politica