vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Angajații ALRO ies din nou în stradă

Angajații ALRO Slatina se pregătesc de un nou protest, programat miercuri. Conform gazetaoltului.ro președintele Sindicatului Liber Aluministul,
Constantin Popescu, președintele Sindicatului ALRO Product, Cristian Nițuică, vicepreședintele Sindicatului Prelucrarea Aluminiului, Constantin Tomescu şi președintele Sindicatului Liber Alro, Ioan Popa, au anunțat printr-un comunicat de presă că, în data de 06.01.2022, între orele 15.00-17.00, va avea loc un miting de protest în fața Prefecturii Județului Olt:
Hotărârea Consiliului de Administrație din data de 27.12.2021 prin care s-a luat hotărârea de închidere a capacității cu 60% își produce efectul și închiderea cuvelor de electroliză continuă conform planului de închidere stabilit de Consiliul de Administrație, urmând ca în scurt timp și angajații să fie trimiși în șomaj tehnic. Mafia creată în jurul resurselor de energie electrică și gaze nu își încetează acțiunile de speculă, distrugând în acest mod ireversibil industria din România.
Vă comunicăm faptul că în aceeași situație dezastruoasă nu ne aflăm numai noi ci se află toată industria din România, intrată într-o comă profundă în care se zbate fără scăpare din ghearele speculanților de energie electrică și gaze.
Sute de mii de angajați vor rămâne fără locuri de muncă din cauza a cel mult 50 de «șmecheri» care se cred stăpânii energiei electrice și a gazului românesc.
Demersurile făcute de conducere și sindicate la Președinția României, Guvernului României, în special domnului Prim Ministru Nicolae Ciucă, Ministrului Energiei, Ministrului Muncii, Ministrului de Finanțe, Ministrului Economiei, Prefectului Județului Olt nu au fost luate în considerare și nici până astăzi nu am primit nici un răspuns.
Nepăsarea președintelui româniei , premierului nicolae ciucă dar și a celorlalți factori de răspundere va distruge economia României.
Atenție Guvern al României, fără industrie România și populația ei va fi la mila Uniunii Europene! Vă promitem că vom merge până la capăt indiferent cât de mare va fi prețul pe care îl vom plăti”, se arată într-un comunicat, confirm sursei citate.

Politica