vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O persoană a murit după ce a căzut în zona Șaua Caprei din Munții Făgăraș

O persoană în vârstă de aproximativ 60 de ani care făcea parte dintr-un grup mai mare a murit, duminică, în zona Capra din Munţii Făgăraş, după ce a alunecat și a căzut 450 de metri, izbindu-se de stânci.

Este vorba despre un bărbat de 61 de ani, din Cluj. Potrivit șefului Salvamont Sibiu, bărbatul nu avea cască de protecţie, deși inițial s-a spus că era echipat corespunzător.

Fiul victimei şi încă un tânăr de 21 de ani, care îl însoţeau pe turistul care a decedat, au fost recuperaţi de salvamontiştii sibieni, precizează Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În grup au fost trei persoane – victima, fiul victimei şi încă un tânăr. Toţi erau echipaţi cu colţari, victima din păcate nu a avut cască. Victima a căzut de sub Şaua Capra ( de la aproximativ 400-450 m) şi a alunecat până jos aproape de Bâlea Lac. Impactul a fost multiplu, ultimul, foarte violent, a fost la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit. (…) Victima, un bărbat 61 ani, judeţul Cluj. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa”, a precizat Dan Popescu.

Politica