marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Europa a depășit în total 100 de milioane de cazuri Covid

Numărul infectărilor cu Covid-19 crește de la o zi la alta, în timp ce campania de vaccinare aproape că s-a oprit în România. În tot acest timp, în Europa, devenit epicentru actual al pandemiei de COVID-19, a fost depăşit pragul de 100 de milioane de cazuri înregistrate de la descoperirea virusului în decembrie 2019, mai mult de o treime din totalul contaminărilor de pe glob.

Sâmbătă, în țara noastră, au fost raportate 1.451 de îmbolnăviri noi, cu peste 500 mai multe decât în urmă cu o săptămână. Și de două ori mai multe decât totalul vaccinărilor. În prima zi a anului au făcut prima doză a unui vaccin anti-COVID doar 152 de români. Puțin peste 280 au făcut rapelul și tot atâția, doza a treia. 

La nivel european, potrivit unei numărători realizate de agenţia France Presse, sâmbătă, cele 100.074.753 de contaminări identificate în regiune (52 de ţări şi teritorii, de la ţărmul Oceanului Atlantic până în Azerbaidjan şi Rusia) reprezintă mai mult de o treime din cele 288.279.803 de cazuri detectate în lume de la începutul pandemiei, scrie digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu peste 4,9 milioane de contaminări înregistrate în ultimele şapte zile, (cu 59% mai mult decât săptămâna precedentă), regiunea se confruntă în prezent cu niveluri de contaminare fără precedent.

Primele zece ţări cu cea mai mare incidenţă (număr de cazuri pe şapte zile la 100.000 de locuitori) din lume sunt toate în Europa, începând cu Danemarca (incidenţă de 2.045), Cipru (1.969) şi Irlanda (1.964).

În Franţa, peste un milion de cazuri (1.103.555) au fost detectate în ultimele şapte zile, aproape 10% din numărul total de cazuri înregistrate în ţară de la începutul pandemiei.

Printre cele 52 de ţări şi teritorii care alcătuiesc regiunea Europei, 17 dintre ele şi-au doborât în ultimele zile recordul de cazuri depistate într-o săptămână.

Autoritățile au raportat sâmbătă un număr record de 162.572 cazuri noi COVID-19 în Anglia. Din cauza Anului Nou, cifrele zilnice nu includ Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.

Numărul zilnic de cazuri confirmate în Marea Britanie a bătut recorduri în decembrie, din cauza Omicron. Cu toate acestea, spitalizările și decesele au rămas la niveluri mai scăzute decât în valurile anterioare.

Însă, în Europa, accelerarea contaminărilor nu este însoţită, deocamdată, de o creştere a deceselor. O medie de 3.413 decese zilnice au fost înregistrate în Europa în ultimele şapte zile, în scădere cu 7% faţă de săptămâna precedentă. La cel mai înalt nivel, această cifră ajunsese pe continent la 5.735 de decese pe zi, în medie, în ianuarie 2021.

Populaţia europeană este uşor mai vaccinată decât media mondială. Astfel, 65% dintre europeni sunt cel puţin parţial vaccinaţi, dintre care 61% sunt complet vaccinaţi, faţă de 58% şi, respectiv, 49% din populaţia lumii, potrivit datelor compilate de site-ul „Our World in Data”.

Politica