vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Răniți de petarde. Copii și adulți, la spital

Doi copii și șapte adulți au ajuns la Urgența Spitalului Județean din Craiova, noaptea trecută, după ce au fost răniți de petarde.

Un alt copil, de 13 ani, a fost adus acum la SCJU Craiova, cu probleme la ambii ochi din cauza petardelor. Băiatul este în stare gravă.

Între răniți, se află un bărbat care și-a pierdut un ochi. Bărbatul de 37 ani, din Filiași, petrecea Revelionul în comuna Turburea, Gorj. El ar fi introdus o petardă într-o țeavă metalică pentru a-i spori sunetul. Când a aprins-o, i-a explodat în față.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Pacient de 37 de ani, din judetul Dolj, internat in Spitalul nostru prin transfer de la SJU Tg. Jiu, la ora 6:48, azi. A fost investigat si a primit primele ingrijiri medicale in cursul noptii la SJU Tg. Jiu, apoi transferat la SCJU Craiova cu diagnosticul: politraumatism prin explozie (petarda); traumatism craniocerebral acut mediu; traumatism maxilo-facial cu multiple fracturi faciale; traumatism forte ochi drept; fractura deschisa ambe oase antebrat stang. Este constient, stabil, dar grav. Primeste ingrijiri complexe si este monitoriz de catre o echipa multidisciplinara de medici specialisti ORL, oftalmologi, specialisti chirurgie oro-maxilo-faciala, neurochirurgie, ortopedie.”-Cristiana Geormăneanu, director medical SCJU Craiova.

Ceilalți pacienți au primit îngrijiri medicale și au fost externați.

Politica