joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ministerul Sănătății: S-a stabilit metodologia de înfiinţare şi avizare a celor 200 de centre comunitare integrate, care urmează să fie înfiinţate până în 2025

Ministerul Sănătăţii (MS) anunţă că a realizat, conform graficului stabilit, primul jalon din cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă – componenta Sănătate, fiind vorba despre un document care stabileşte metodologia de înfiinţare şi avizare a centrelor comunitare integrate. Două sute de astfel de centre vor fi înfiinţate până în 2025.

„Ministrul Sănătăţii, prof dr. Alexandru Rafila, a aprobat prin Ordin al ministrului Manualul centrelor comunitare integrate, care reprezintă jalonul M366 din PNRR şi care a fost deja publicat în Monitorul Oficial. Manualul stabileşte metodologia de înfiinţare şi avizare, precum şi criteriile de prioritizare a centrelor comunitare integrate, indiferent de modul de finanţare al acestora”, a transmis, joi, MS.

Potrivit sursei citate, documentul prevede înfiinţarea a 200 de centre comunitare integrate până în anul 2025 care vor asigura servicii medicale împreună cu servicii sociale şi educaţionale, în special pentru grupurile identificate aparţinând populaţiei vulnerabile preponderent din mediul rural, scrie News.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

MS a arătat că, în prezent, la nivel naţional îşi desfăşoară activitatea 1.822 de asistenţi medicali comunitari şi 463 de mediatori sanitari care furnizează servicii de asistenţă medicală comunitară pentru populaţia aparţinînd grupurilor vulnerabile, în special urmărirea gravidei şi a copilului cu vârsta de 0-1 an, sau derularea campaniilor de vaccinare.

Politica