joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Recomandările pompierilor pentru noaptea de revelion

Pompierii mehedințeni vor asigura măsurile de prevenire, monitorizare și gestionare a situațiilor de urgență, care se pot produce pe durata activităților publice, organizate în noaptea de revelion, în județul Mehedinți.

Premergător desfășurării manifestărilor, în zonele și obiectivele cu aglomerări de persoane au fost realizate acțiuni de recunoaștere și de control, cu scopul de a verifica modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor și a celorlalte reglementări din domeniul situațiilor de urgență.

”Pentru noaptea de revelion, instituția noastră a emis un acord pentru organizarea unor jocuri de artificii, în cadrul activităților cultural-artistice organizate de autoritățile locale în zona de promenadă Crișan din Drobeta Turnu Severin.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În situația apariției unor situații de urgență, evenimentele vor fi anunțate în cel mai scurt timp la numărul unic de urgență 112, situația operativă fiind monitorizată permanent din dispeceratul integrat ISU-SAJ”, se arată în comunicatul instituției.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a tuturor activităților, pompierii atrag atenția organizatorilor de evenimente asupra principalelor aspecte pe care aceștia trebuie să le aibă în vedere, respectiv:

  • numărul maxim admis al utilizatorilor în sala de evenimente, va fi de maxim 50% din capacitatea totală dată în documentația tehnică de execuție ce a stat la baza emiterii autorizației de securitate la incendiu, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică, iar persoanele participante fac dovada că sunt vaccinate complet, trecute prin boală sau prezintă un test negativ PCR (din ultimele 72 de ore) sau test rapid (din ultimele 48 ore);
  • menținerea liberă, pe toată durata evenimentului, a tuturor căilor de evacuare, fiind strict interzisă atât blocarea sub orice formă a ușilor, cât și depozitarea de mobilier, decoruri artistice, sau orice alt obiect, care prin amplasarea lor fie și temporară poate reduce dimensiunea și gabaritul acestora;
  • sigurarea măsurilor privind evacuarea utilizatorilor în cazul producerii unei situații de urgență;  
  • asigurarea funcționării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor din dotarea spațiului respectiv;
  • instruirea personalului cu atribuții în domeniul apărării împotriva incendiilor și care asigură intervenția la locul de muncă.

 ”Totodată, facem apel la cetățeni să nu utilizeze artificiile, petardele și alte mijloace pirotehnice în încăperi sau spații închise, balcoane, holuri de bloc și terase. Astfel de activități se vor desfășura în conformitate cu legislația în vigoare, în aer liber, cu respectarea distanței de siguranță față de oameni, clădiri, arbori și autovehicule”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, nu trebuie să permită copiilor jocul cu petarde, artificii și alte obiecte pirotehnice.

 ”Obiectivul nostru rămâne siguranța cetățenilor, față de care manifestăm o permanentă preocupare, mai ales pe timpul sezonului rece, cu accent pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.”

Politica