joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Medicii veterinari avertizează: Nu hrăniți animalele cu resturi de alimente

E greu, dar nu trebuie să cedați atunci când câinii vă privesc cu ochii umezi în timp ce vă aflați la mesele de sărbători. Sunt multe alimente și condimente periculoase pentru animalele de companie, dovadă numărul mare de probleme digestive grave pe care veterinarii le tratează în această perioadă.

Astfel, potrivit medicilor, în perioada sărbătorilor, mulți proprietari de animale au tendința de a transforma sarmalele și alte preparate tradiționale în recompense. Însă efectul e exact invers decât cel sperat. 

„Orice bucată mică poate să îi cauzeze o problemă. Orice bucată mică de os, orice bucățică de sarma sau un mic poate să creeze o gastroenterită sau o pancreatită acută”, avertizează medicul veterinar Willi Glasser.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii spun că le e greu să reziste „cerșitului” pe care animalele îl practică foarte convingător.

„Sarmalele îi plac. Se duce și stă lângă aragaz numai să simtă mirosul, dar nu primește. Nu primește nici umplutură, nici varză, nici nimic”, spune proprietara unui câine, potrivit digi24.ro

Veterinarii le transmit stăpânilor că cel mai bun lucru pe care îl pot face pentru animale e să le hrănească doar cu mâncare special concepută pentru ele. Iar dacă vor să adauge un aliment în meniu, să se informeze bine înainte.

Politica